Gentoo Websites Logo
Go to: Gentoo Home Documentation Forums Lists Bugs Planet Store Wiki Get Gentoo!
Bug 630042 - >app-editors/gvim-8.0.0938 fails tests ( Test_autocmd_bufwipe_in_SessLoadPost line 20: Pattern 'E814' does not match '' )
Summary: >app-editors/gvim-8.0.0938 fails tests ( Test_autocmd_bufwipe_in_SessLoadPost...
Status: CONFIRMED
Alias: None
Product: Gentoo Linux
Classification: Unclassified
Component: Current packages (show other bugs)
Hardware: All Linux
: Normal normal (vote)
Assignee: Vim Maintainers
URL:
Whiteboard:
Keywords: TESTFAILURE
: 657624 (view as bug list)
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-09-05 21:01 UTC by Kent Fredric (IRC: kent\n)
Modified: 2018-10-20 10:40 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Package list:
Runtime testing required: ---


Attachments
gvim-8.0.1056:20170905-204919.log.xz (gvim-8.0.1056:20170905-204919.log.xz,171.58 KB, application/x-xz)
2017-09-05 21:01 UTC, Kent Fredric (IRC: kent\n)
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Kent Fredric (IRC: kent\n) gentoo-dev 2017-09-05 21:01:12 UTC
Created attachment 492708 [details]
gvim-8.0.1056:20170905-204919.log.xz

gvim 8.0.0938 introduces 6 new failure types in tests:

function RunTheTest[24]..Test_autocmd_bufwipe_in_SessLoadPost2 line 31: Pattern 'SessionLoadPost DONE' does not match ''
function RunTheTest[24]..Test_autocmd_bufwipe_in_SessLoadPost line 20: Pattern 'E814' does not match ''
function RunTheTest[24]..Test_normal22_zet line 8: Expected [] but got ['1', '2']
function RunTheTest[24]..Test_profile_file line 19: Expected 0 but got 1
function RunTheTest[24]..Test_profile_func line 35: Expected 0 but got 1
function RunTheTest[24]..Test_system_exmode line 7: Pattern 'result=0' does not match 'result=1\n'

these failures are present also in 8.0.0983, and 8.0.1053

8.0.1053 also picks up 3 additional failures:

function RunTheTest[24]..Test_terminal_noblock[26]..Stop_shell_in_terminal line 3: Expected 'dead' but got 'run'
function RunTheTest[24]..Test_terminal_noblock line 23: Pattern 'done' does not match 'ccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc'
function RunTheTest[24]..Test_undofile_earlier line 22: Expected '' but got '\e[32m123'

As seen app-editors/vim in bug #630018


grep -P -c '^function.*line\s*\d' $( grep -l 'FEATURES.*test' $( ls --time=ctime --sort=time -r ./gvim-8* ) )
./gvim-8.0.0938:20170829-074500.log:18
./gvim-8.0.0938:20170829-225927.log:21      # <-- not really sure what happened here
./gvim-8.0.0983:20170903-101052.log:18
./gvim-8.0.0386-r1:20170905-183040.log:0    # last known good
./gvim-8.0.0938:20170905-184936.log:18
./gvim-8.0.0938:20170905-191637.log:18
./gvim-8.0.0938:20170905-192914.log:18
./gvim-8.0.0983:20170905-195922.log:18
./gvim-8.0.0983:20170905-201520.log:18
./gvim-8.0.1056:20170905-202825.log:27
./gvim-8.0.1056:20170905-204919.log:27

NB: In testing I did make sure to consistently use the same version vim-core as gvim
Comment 1 Kent Fredric (IRC: kent\n) gentoo-dev 2017-11-25 01:03:09 UTC
As of 8.0.1298, the following tests still fail as described:

test_autocmd.vim:
Test_autocmd_bufwipe_in_SessLoadPost()
Test_autocmd_bufwipe_in_SessLoadPost2()

test_normal.vim:
Test_normal22_zet()

test_profile.vim:
Test_profile_file()
Test_profile_func()

test_system.vim:
Test_system_exmode()

And the following tests are new failures:

test_autocmd.vim:
Test_bufunload_all():
  function RunTheTest[34]..Test_bufunload_all line 23: Expected True but got 0

test_profile.vim:
Test_profile_file_with_cont():
  function RunTheTest[34]..Test_profile_file_with_cont line 15: Expected 0 but got 1



And the following tests seem to have changed in some regard:


test_terminal.vim:

Found errors in Test_terminal_noblock():
First run:
Caught exception in Test_terminal_noblock(): WaitFor() timed out after 3000 msec @ function RunTheTest[34]..Test_terminal_noblock[18]..WaitFor, line 25
Second run:
Caught exception in Test_terminal_noblock(): Vim(sleep):E630: channel_write_input(): write while not connected @ function RunTheTest[34]..Test_terminal_noblock[18]..WaitFor, line 23
TEST FAILURE
Comment 2 Kent Fredric (IRC: kent\n) gentoo-dev 2018-10-07 19:18:14 UTC
Changes in recent versions may help explain why tests are failing. Here's the failure summary for recent versions (edited slightly for brevity)

-----[ 8.0.1298 ]-----

From test_autocmd.vim:
Test_autocmd_bufwipe_in_SessLoadPost line 22: Pattern 'E814' does not match ''
Test_autocmd_bufwipe_in_SessLoadPost2 line 31: Pattern 'SessionLoadPost DONE' does not match ''
Test_bufunload_all line 23: Expected True but got 0

From test_normal.vim:
Test_normal22_zet line 8: Expected [] but got ['1', '2']

From test_profile.vim:
Test_profile_file line 19: Expected 0 but got 1
Test_profile_file_with_cont line 15: Expected 0 but got 1
Test_profile_func line 35: Expected 0 but got 1

From test_system.vim:
Test_system_exmode line 7: Pattern 'result=0' does not match 'result=1\n'

-----[ 8.0.1428 ]-----

From test_autocmd.vim:
Test_autocmd_bufwipe_in_SessLoadPost line 22: Pattern 'E814' does not match '\nMessages maintainer: Bram Moolenaar <Bram@vim.org>\nE233: cannot open display'
Test_autocmd_bufwipe_in_SessLoadPost2 line 31: Pattern 'SessionLoadPost DONE' does not match '\nMessages maintainer: Bram Moolenaar <Bram@vim.org>\nE233: cannot open display'
Test_bufunload_all line 23: Expected True but got 0

From test_normal.vim:
Test_normal22_zet line 8: Expected [] but got ['1', '2']

From test_profile.vim:
Test_profile_file line 19: Expected 0 but got 1
Test_profile_file_with_cont line 15: Expected 0 but got 1
Test_profile_func line 35: Expected 0 but got 1
Test_profile_truncate_mbyte line 23: Expected 0 but got 1

From test_system.vim:
Test_system_exmode line 7: Pattern 'result=0' does not match 'result=1\n'

-----[ 8.0.1645 ]-----


From test_autocmd.vim:
Test_autocmd_bufwipe_in_SessLoadPost line 22: Pattern 'E814' does not match '\nMessages maintainer: Bram Moolenaar <Bram@vim.org>\nE233: cannot open display'
Test_autocmd_bufwipe_in_SessLoadPost2 line 31: Pattern 'SessionLoadPost DONE' does not match '\nMessages maintainer: Bram Moolenaar <Bram@vim.org>\nE233: cannot open display'
Test_bufunload_all line 23: Expected True but got 0

From test_normal.vim:
Test_normal22_zet line 8: Expected [] but got ['1', '2']

From test_profile.vim:
Test_profile_file line 19: Expected 0 but got 1
Test_profile_file_with_cont line 15: Expected 0 but got 1
Test_profile_func line 35: Expected 0 but got 1
Test_profile_truncate_mbyte line 23: Expected 0 but got 1

From test_system.vim:
Test_system_exmode line 7: Pattern 'result=0' does not match 'result=1\n'

-----[ 8.0.1699 ]-----

From test_autocmd.vim:                                                              
Test_autocmd_bufwipe_in_SessLoadPost line 22: Pattern 'E814' does not match '\nMessages maintainer: Bram Moolenaar <Bram@vim.org>\nE233: cannot open display'
Test_autocmd_bufwipe_in_SessLoadPost2 line 31: Pattern 'SessionLoadPost DONE' does not match '\nMessages maintainer: Bram Moolenaar <Bram@vim.org>\nE233: cannot open display'
Test_bufunload_all line 23: Expected True but got 0

From test_normal.vim:
Test_normal22_zet line 8: Expected [] but got ['1', '2']

From test_profile.vim:
Test_profile_file line 19: Expected 0 but got 1
Test_profile_file_with_cont line 15: Expected 0 but got 1
Test_profile_func line 35: Expected 0 but got 1
Test_profile_truncate_mbyte line 23: Expected 0 but got 1

From test_system.vim:
Test_system_exmode line 7: Pattern 'result=0' does not match 'result=1\n'

From test_terminal.vim:
Caught exception in Test_terminal_qall_prompt(): WaitFor() timed out after 5000 msec @ function RunTheTest[38]..Test_terminal_qall_prompt[8]..WaitFor, line 25

-----[ 8.0.1699-r1 ]-----

From test_autocmd.vim:
Test_autocmd_bufwipe_in_SessLoadPost line 22: Pattern 'E814' does not match '\nMessages maintainer: Bram Moolenaar <Bram@vim.org>\nE233: cannot open display'
Test_autocmd_bufwipe_in_SessLoadPost2 line 31: Pattern 'SessionLoadPost DONE' does not match '\nMessages maintainer: Bram Moolenaar <Bram@vim.org>\nE233: cannot open display'
Test_bufunload_all line 23: Expected True but got 0

From test_normal.vim:
Test_normal22_zet line 8: Expected [] but got ['1', '2']

From test_profile.vim:
Test_profile_file line 19: Expected 0 but got 1
Test_profile_file_with_cont line 15: Expected 0 but got 1
Test_profile_func line 35: Expected 0 but got 1
Test_profile_truncate_mbyte line 23: Expected 0 but got 1

From test_system.vim:
Test_system_exmode line 7: Pattern 'result=0' does not match 'result=1\n'

From test_terminal.vim:
Caught exception in Test_terminal_qall_prompt(): WaitFor() timed out after 5000 msec @ function RunTheTest[38]..Test_terminal_qall_prompt[8]..WaitFor, line 25


-----[ 8.1.0034 ]-----

From test_autocmd.vim:
Test_autocmd_bufwipe_in_SessLoadPost line 22: Pattern 'E814' does not match '\nMessages maintainer: Bram Moolenaar <Bram@vim.org>\nE233: cannot open display'
Test_autocmd_bufwipe_in_SessLoadPost2 line 31: Pattern 'SessionLoadPost DONE' does not match '\nMessages maintainer: Bram Moolenaar <Bram@vim.org>\nE233: cannot open display'
Test_bufunload_all line 23: Expected True but got 0

From test_normal.vim:
Test_normal22_zet line 8: Expected [] but got ['1', '2']

From test_profile.vim:
Test_profile_file line 19: Expected 0 but got 1
Test_profile_file_with_cont line 15: Expected 0 but got 1
Test_profile_func line 35: Expected 0 but got 1
Test_profile_truncate_mbyte line 23: Expected 0 but got 1

From test_system.vim:
Test_system_exmode line 7: Pattern 'result=0' does not match 'result=1\n'
Comment 3 ernsteiswuerfel 2018-10-20 10:40:56 UTC
*** Bug 657624 has been marked as a duplicate of this bug. ***