Gentoo Websites Logo
Go to: Gentoo Home Documentation Forums Lists Bugs Planet Store Wiki Get Gentoo!
Bug 755206 - dev-perl/Search-Xapian-1.2.25.5 fails to compile: handle_exception.cc:17:48: error: expected unqualified-id before ‘&’ token
Summary: dev-perl/Search-Xapian-1.2.25.5 fails to compile: handle_exception.cc:17:48: ...
Status: CONFIRMED
Alias: None
Product: Gentoo Linux
Classification: Unclassified
Component: Current packages (show other bugs)
Hardware: All Linux
: Normal normal with 1 vote (vote)
Assignee: Anthony Basile
URL:
Whiteboard:
Keywords:
: 798285 829619 (view as bug list)
Depends on:
Blocks: 830443
  Show dependency tree
 
Reported: 2020-11-18 06:50 UTC by Agostino Sarubbo
Modified: 2022-05-06 01:22 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Package list:
Runtime testing required: ---


Attachments
build.log (build.log,15.09 KB, text/plain)
2020-11-18 06:50 UTC, Agostino Sarubbo
Details
build.log (ppc64, 1.2.25.4) (Search-Xapian-1.2.25.4:20210717-232609.log,19.27 KB, text/plain)
2021-07-17 23:28 UTC, ernsteiswuerfel
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Agostino Sarubbo gentoo-dev 2020-11-18 06:50:50 UTC
https://blogs.gentoo.org/ago/2020/07/04/gentoo-tinderbox/

Issue: dev-perl/Search-Xapian-1.2.25.3 fails to compile.
Discovered on: amd64 (internal ref: ci)
Comment 1 Agostino Sarubbo gentoo-dev 2020-11-18 06:50:52 UTC
Created attachment 672118 [details]
build.log

build log and emerge --info
Comment 2 Agostino Sarubbo gentoo-dev 2020-11-18 06:50:53 UTC
Possible context of error(s):

Cannot open 'XS/WildcardError.xs': No such file or directory in XS/RangeError.xs, line 28
handle_exception.cc:17:48: error: expected unqualified-id before ‘&’ token
Comment 3 Anthony Basile gentoo-dev 2020-11-18 14:59:35 UTC
(In reply to Agostino Sarubbo from comment #2)
> Possible context of error(s):
> 
> Cannot open 'XS/WildcardError.xs': No such file or directory in
> XS/RangeError.xs, line 28
> handle_exception.cc:17:48: error: expected unqualified-id before ‘&’ token

I have no problems compiling with gcc-9.  I wonder if this is a gcc-10 issue?
Comment 4 ernsteiswuerfel archtester 2021-07-17 23:28:31 UTC
Created attachment 724612 [details]
build.log (ppc64, 1.2.25.4)

Same on ppc64.
Comment 5 Agostino Sarubbo gentoo-dev 2021-12-06 07:01:13 UTC
*** Bug 798285 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 6 Agostino Sarubbo gentoo-dev 2021-12-06 07:01:51 UTC
ci has reproduced this issue with version 1.2.25.4-r1 - Updating summary.
Comment 7 Agostino Sarubbo gentoo-dev 2022-02-28 16:31:16 UTC
ci has reproduced this issue with version 1.2.25.5 - Updating summary.
Comment 8 Sam James archtester Gentoo Infrastructure gentoo-dev Security 2022-05-06 01:22:56 UTC
*** Bug 829619 has been marked as a duplicate of this bug. ***