Gentoo Websites Logo
Go to: Gentoo Home Documentation Forums Lists Bugs Planet Store Wiki Get Gentoo!
Bug 689312 - dev-libs/papi - ?
Summary: dev-libs/papi - ?
Status: UNCONFIRMED
Alias: None
Product: Gentoo Linux
Classification: Unclassified
Component: Current packages (show other bugs)
Hardware: All Linux
: Normal normal with 1 vote (vote)
Assignee: No maintainer - Look at https://wiki.gentoo.org/wiki/Project:Proxy_Maintainers if you want to take care of it
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: no-symlink-lib
  Show dependency tree
 
Reported: 2019-07-05 08:47 UTC by Phil Tooley
Modified: 2019-12-18 22:35 UTC (History)
0 users

See Also:
Package list:
Runtime testing required: ---


Attachments
fixed papi 5.5.1 ebuild (papi-5.5.1.ebuild,815 bytes, text/plain)
2019-07-05 08:47 UTC, Phil Tooley
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Phil Tooley 2019-07-05 08:47:35 UTC
Created attachment 581944 [details]
fixed papi 5.5.1 ebuild

By default PAPI assumes that libpfm.a is found in ${EPREFIX}/usr/lib, which is no longer the case following the removal of this symlink in the 17.1 profile.

Fix is to provide --with-pfm-libdir="${EPREFIX}/usr/lib64" as in attached ebuild.

I have only attached the one ebuild as example but this bug appears to affect all versions in portage.
Comment 1 Jeroen Roovers (RETIRED) gentoo-dev 2019-07-05 16:20:11 UTC
Comment on attachment 581944 [details]
fixed papi 5.5.1 ebuild

--- a/papi-5.5.1.ebuild
+++ b/papi-5.5.1.ebuild
@@ -28,6 +28,7 @@
                --with-shlib
                --with-perf-events
                --with-pfm-prefix="${EPREFIX}/usr"
+               --with-pfm-libdir="${EPREFIX}/usr/lib64"
        )
        autotools-utils_src_configure
 }


Um, what if your LIBDIR happens to be something other than "lib64"?


Please attach the entire failing build log to this bug report.