Gentoo Websites Logo
Go to: Gentoo Home Documentation Forums Lists Bugs Planet Store Wiki Get Gentoo!
Bug 556894 - media-video/mplayer-1.2_pre20150214 doesn't support https
Summary: media-video/mplayer-1.2_pre20150214 doesn't support https
Status: UNCONFIRMED
Alias: None
Product: Gentoo Linux
Classification: Unclassified
Component: Current packages (show other bugs)
Hardware: All Linux
: Normal normal with 1 vote (vote)
Assignee: media-video herd
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-08-06 22:48 UTC by Maksym
Modified: 2015-08-27 08:53 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Package list:
Runtime testing required: ---


Attachments
emerge-info (file_556894.txt,16.49 KB, text/plain)
2015-08-06 22:48 UTC, Maksym
Details
emerge --info mplayer (file_556894.txt,17.56 KB, text/plain)
2015-08-17 08:30 UTC, Maksym
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Maksym 2015-08-06 22:48:43 UTC
Created attachment 408434 [details]
emerge-info

DESCRIPTION

There is no use-flag for support openssl.
So, playing media over https fails.

STEPS TO REPRODUCE

# emerge mplayer
$ mplayer https://<url to some video>
...
Playing https://...
libavformat version 56.25.101 (external)
https protocol not found, recompile with openssl or gnutls enabled.
Failed to open https://...
...

EXPECTED RESULTS

Enjoy video

ACTUAL RESULTS

mplayer failed to open https stream.
Comment 1 Pacho Ramos gentoo-dev 2015-08-13 10:44:33 UTC
Please show "emerge --info mplayer" output
Comment 2 Alexander Tsoy 2015-08-15 23:25:05 UTC
(In reply to Maksym from comment #0)
> ...
> Playing https://...
> libavformat version 56.25.101 (external)
> https protocol not found, recompile with openssl or gnutls enabled.
> Failed to open https://...
> ...

Depending on what library you are using you should:
- recompile media-video/libav with USE=ssl
- recompile media-video/ffmpeg with USE=openssl or USE=gnutls
Comment 3 Alexander Tsoy 2015-08-16 12:10:58 UTC
As a side note: it seems odd that ffmpeg doesn't respect global USE=ssl
Comment 4 Maksym 2015-08-17 08:30:16 UTC
Created attachment 409224 [details]
emerge --info mplayer
Comment 5 Maksym 2015-08-17 08:36:41 UTC
(In reply to Alexander Tsoy from comment #2)
> (In reply to Maksym from comment #0)
> > ...
> > Playing https://...
> > libavformat version 56.25.101 (external)
> > https protocol not found, recompile with openssl or gnutls enabled.
> > Failed to open https://...
> > ...
> 
> Depending on what library you are using you should:
> - recompile media-video/libav with USE=ssl
> - recompile media-video/ffmpeg with USE=openssl or USE=gnutls

I had no libav installed but here is ffmpeg 'emerge --info'
[code]
...
=================================================================
                        Package Settings
=================================================================

media-video/ffmpeg-2.6.3::gentoo was built with the following:
USE="X aac alsa bzip2 encode gpl hardcoded-tables iconv mp3 network opengl postproc sdl threads truetype vdpau vorbis x264 xcb xvid zlib -aacplus (-altivec) -amr -amrenc (-armv5te) (-armv6) (-armv6t2) (-armvfp) -bluray -bs2b -cdio -celt -cpudetection -debug -doc -examples -faac -fdk -flite -fontconfig -frei0r -fribidi -gme -gnutls -gsm -iec61883 -ieee1394 -jack -jpeg2k -ladspa -libass -libcaca -libsoxr -libv4l -lzma (-mipsdspr1) (-mipsdspr2) (-mipsfpu) -modplug (-neon) -openal -openssl -opus -oss -pic -pulseaudio -quvi -rtmp -samba -schroedinger -speex -ssh -static-libs -test -theora -twolame -v4l -vaapi -vpx -wavpack -webp -x265 -zvbi" ABI_X86="64 -32 -x32" CPU_FLAGS_X86="3dnow 3dnowext mmx mmxext sse sse2 -avx -avx2 -fma3 -fma4 -sse3 -sse4_1 -sse4_2 -ssse3 -xop" FFTOOLS="aviocat cws2fws ffescape ffeval ffhash fourcc2pixfmt graph2dot ismindex pktdumper qt-faststart trasher"
[/code]