Gentoo Websites Logo
Go to: Gentoo Home Documentation Forums Lists Bugs Planet Store Wiki Get Gentoo!
Bug 505824 - dev-embedded/srecord fails to build without ps2pdf
Summary: dev-embedded/srecord fails to build without ps2pdf
Status: CONFIRMED
Alias: None
Product: Gentoo Linux
Classification: Unclassified
Component: Current packages (show other bugs)
Hardware: All Linux
: Normal normal (vote)
Assignee: Embedded Gentoo Team
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-03-26 01:32 UTC by Doug Goldstein
Modified: 2021-02-06 20:34 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Package list:
Runtime testing required: ---


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Doug Goldstein gentoo-dev 2014-03-26 01:32:08 UTC
libtool: compile:  x86_64-pc-linux-gnu-g++ -march=native -O2 -pipe -ggdb -frecord-gcc-switches -I. -c test/hyphen/main.cc  -fPIC -DPIC -o test/hyphen/.libs/main.o
/bin/sh ./libtool --mode=compile --tag=CXX x86_64-pc-linux-gnu-g++  -march=native -O2 -pipe -ggdb -frecord-gcc-switches -I. \
	-c test/url_decode/main.cc -o test/url_decode/main.lo
groff -Tps -s -I. -t -man etc/BUILDING.man > etc/BUILDING.ps
libtool: compile:  x86_64-pc-linux-gnu-g++ -march=native -O2 -pipe -ggdb -frecord-gcc-switches -I. -c test/url_decode/main.cc  -fPIC -DPIC -o test/url_decode/.libs/main.o
ps2pdf etc/BUILDING.ps etc/BUILDING.pdf
make: ps2pdf: Command not found
make: *** [etc/BUILDING.pdf] Error 127
make: *** Waiting for unfinished jobs....
config.status: creating script/test_prelude.sh
config.status: executing libtool commands
 * ERROR: dev-embedded/srecord-1.62::gentoo failed (compile phase):
 *   emake failed


Looks like we need app-text/ghostscript-gpl, which is a bit unfortunate since that's a lot of depends.
Comment 1 Mateusz Lenik 2017-05-22 13:20:29 UTC
It turns out that it also requires certain fonts to be installed, otherwise the build fails. It requires Courier Oblique and I'm not sure which package ships that
Comment 2 Agostino Sarubbo gentoo-dev 2021-01-21 13:26:35 UTC
Dear treecleaner@:

I'm still able to reproduce this issue right now.

Since it has not been fixed for a long time, I'd suggest to evaluate if it is the case to remove this package from the tree. Thanks