Gentoo Websites Logo
Go to: Gentoo Home Documentation Forums Lists Bugs Planet Store Wiki Get Gentoo!
Bug 440520 - media-libs/alsa-lib-1.0.25-r1: some elog messages should only be shown for the first install.
Summary: media-libs/alsa-lib-1.0.25-r1: some elog messages should only be shown for th...
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Gentoo Linux
Classification: Unclassified
Component: Current packages (show other bugs)
Hardware: All Linux
: Normal normal (vote)
Assignee: Gentoo ALSA team
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: first-time-messages
  Show dependency tree
 
Reported: 2012-10-31 10:59 UTC by poletti.marco
Modified: 2013-05-02 00:28 UTC (History)
0 users

See Also:
Package list:
Runtime testing required: ---


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description poletti.marco 2012-10-31 10:59:28 UTC
Disclaimer: this bug has been filed in a semi-automated manner.

When emerging the package media-libs/alsa-lib-1.0.25-r1, the following elog messages are displayed:

 * Please try in-kernel ALSA drivers instead of the alsa-driver ebuild.
 * If alsa-driver works for you where a *recent* kernel does not, we want 
 * to know about this. Our e-mail address is alsa-bugs@gentoo.org
 * However, if you notice no sound output or instability, please try to 
 * upgrade your kernel to a newer version first.

Such messages should only be displayed when the package is a new install.
These situations can be checked in the ebuild as follows:

if ! has_version 'media-libs/alsa-lib'; then

See the tracker bug 440214 for more details.
Comment 1 Samuli Suominen gentoo-dev 2013-05-02 00:28:36 UTC
current alsa-lib ebuilds don't have postinstall messages