Gentoo Websites Logo
Go to: Gentoo Home Documentation Forums Lists Bugs Planet Store Wiki Get Gentoo!
Bug 438164 - app-emulation/virtualbox - EQ overflow in X server when virtualbox starts with Wacom tablet's mouse active
Summary: app-emulation/virtualbox - EQ overflow in X server when virtualbox starts wit...
Status: RESOLVED OBSOLETE
Alias: None
Product: Gentoo Linux
Classification: Unclassified
Component: [OLD] Unspecified (show other bugs)
Hardware: AMD64 Linux
: Normal normal (vote)
Assignee: Lars Wendler (Polynomial-C)
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-10-12 19:59 UTC by Tim Roes
Modified: 2018-02-07 18:05 UTC (History)
7 users (show)

See Also:
Package list:
Runtime testing required: ---


Attachments
Xorg log (Xorg.0.log,70.87 KB, text/plain)
2012-10-12 19:59 UTC, Tim Roes
Details
emerge --info (emerge.info,15.18 KB, text/plain)
2012-10-12 19:59 UTC, Tim Roes
Details
20140630: emerge --info (20140630_emerge--info.txt,5.05 KB, text/plain)
2014-06-30 18:59 UTC, ShadowCat8
Details
20140630: Xorg.0.log (20140630_nvidia-issue_Xorg.0.log.txt,33.15 KB, text/plain)
2014-06-30 19:06 UTC, ShadowCat8
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Tim Roes 2012-10-12 19:59:23 UTC
When I try to start a virtual machine out of VirtualBox my Xserver hangs. I can still move the mouse around, but nothing else is working.

Xorg.log shows a lot of 'EQ overflows' (see attached file).

As soon as I remove my wacom mouse (that only works ON the wacom tablet) from the tablet, xserver continue to work.
Comment 1 Tim Roes 2012-10-12 19:59:43 UTC
Created attachment 326396 [details]
Xorg log
Comment 2 Tim Roes 2012-10-12 19:59:56 UTC
Created attachment 326398 [details]
emerge --info
Comment 3 ShadowCat8 2014-06-30 18:59:58 UTC
Created attachment 380004 [details]
20140630: emerge --info

Well,

This may be more of an issue with Xorg that is much more widespread than just VirtualBox and Wacom.  I just encountered this "EQ Overflow" bug with Xorg after a world update running nvidia-drivers-337.25.  

Here is the 'emerge --info', and I will follow up with the Xorg.0.log.
Comment 4 ShadowCat8 2014-06-30 19:06:17 UTC
Created attachment 380010 [details]
20140630: Xorg.0.log


The Xorg.0.log showing the start of the hanging at ~3.2 days (e.g. 278556 secs.).

In this Xorg log, the trace seems to point to evdev_drv and/or nvidia_drv.

HTH.
Comment 5 Ben Kohler gentoo-dev 2017-08-31 18:32:17 UTC
Is this still a problem on current versions?
Comment 6 Michał Górny archtester Gentoo Infrastructure gentoo-dev Security 2018-02-07 18:05:20 UTC
No reply, closing as obsolete.