Gentoo Websites Logo
Go to: Gentoo Home Documentation Forums Lists Bugs Planet Store Wiki Get Gentoo!
Bug 431912 - install-x86-minimal-20120710.iso - boot hangs while looking for cdrom when encounters swap partition
Summary: install-x86-minimal-20120710.iso - boot hangs while looking for cdrom when en...
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Gentoo Release Media
Classification: Unclassified
Component: InstallCD (show other bugs)
Hardware: x86 Linux
: Normal normal (vote)
Assignee: Gentoo Release Team
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-08-19 00:13 UTC by daevst
Modified: 2013-02-24 02:10 UTC (History)
0 users

See Also:
Package list:
Runtime testing required: ---


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description daevst 2012-08-19 00:13:10 UTC
The iso image install-x86-minimal-20120710.iso hangs while searching for the cdrom with a pre-partitioned drive. The last few messages displayed are:
 Searching for cdrom
 mounting /dev/sr0 (nothing to mount)
 mounting /dev/sr1 (nothing to mount)
 mount /dev/sda1 (hangs here).
This particlular partition is a Linux swap partition.
I've used the debug option to verify the attempted mount hangs instead of failing or determining partition is a swap partition. The last known image that worked is
install-x86-minimal-20120626.iso. Note, that I was unable to test the 
install-x86-minimal-20120703.iso image so it may work also.
I've lowered the severity since a previous image is available that works.
I looked for a boot option that would allow this partition to be skipped but didn't see anything appropriate. The closest being to disable SATA altogether which would then prevent the install anyway.
Comment 1 Jorge Manuel B. S. Vicetto Gentoo Infrastructure gentoo-dev 2012-12-24 05:43:15 UTC
Please test the latest ISO and report if it works for you.
Comment 2 daevst 2013-02-21 02:38:59 UTC
(In reply to comment #1)
> Please test the latest ISO and report if it works for you.

It works. There is something I'm looking into after this part of the boot, but either way it would be a different problem.
Comment 3 Jorge Manuel B. S. Vicetto Gentoo Infrastructure gentoo-dev 2013-02-24 02:10:49 UTC
(In reply to comment #2)
> (In reply to comment #1)
> > Please test the latest ISO and report if it works for you.
> 
> It works. There is something I'm looking into after this part of the boot,
> but either way it would be a different problem.

Closing per last comment.