Gentoo Websites Logo
Go to: Gentoo Home Documentation Forums Lists Bugs Planet Store Wiki Get Gentoo!
Bug 291321 - dev-util/kdevelop-3.9.-95: not created new application from template "Qt4 GUI Application"
Summary: dev-util/kdevelop-3.9.-95: not created new application from template "Qt4 GUI...
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Gentoo Linux
Classification: Unclassified
Component: [OLD] Development (show other bugs)
Hardware: All Linux
: High normal (vote)
Assignee: Gentoo KDE team
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2009-10-31 16:21 UTC by Leonid.Raitchenok
Modified: 2010-08-21 16:23 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Package list:
Runtime testing required: ---
tampakrap: Bugday+


Attachments
emerge --info (info.log,3.80 KB, text/plain)
2009-10-31 16:23 UTC, Leonid.Raitchenok
Details
kdevelop-3.9.95 install log (dev-util:kdevelop-3.9.95:20091031-153147.log,14.68 KB, text/plain)
2009-10-31 17:34 UTC, Leonid.Raitchenok
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Leonid.Raitchenok 2009-10-31 16:21:37 UTC
Not created new application from template "Qt4 GUI Application".

Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1.Run kdevelop
2.Project -> New from template
3.C++ / Qt(qmake) / Qt4 GUI Application

Actual Results:  
Shows messages in warnings dialogs:
1) "Could not load project management plugin KDevQMakeManager" 
2) "project importing plugin (KDevQMakeManager) does not support the IProjectFileManager interface."
and in error dialog:
1) Project could not be opened: file:///home/prizrak/projects/testApp/testApp.kdev4

Expected Results:  
New application from template created.
Comment 1 Leonid.Raitchenok 2009-10-31 16:23:23 UTC
Created attachment 208864 [details]
emerge --info
Comment 2 Leonid.Raitchenok 2009-10-31 17:34:59 UTC
Created attachment 208880 [details]
kdevelop-3.9.95 install log

In log absent info about copying "kdevqmakemanager.so".
Comment 3 Romain Perier (RETIRED) gentoo-dev 2009-10-31 19:34:43 UTC
(In reply to comment #2)
> Created an attachment (id=208880) [details]
> kdevelop-3.9.95 install log
> 
> In log absent info about copying "kdevqmakemanager.so".
> 

Very good comment, thanks for the tip ;)
mhh... It does not work here too... probably a bug in CMake stuff during install phase... I'll have a look at it 

@herd: Another idea ?
Comment 4 Nicolò Tosi 2010-02-05 16:25:26 UTC
Can confirm this is still present in dev-util/kdevelop-3.9.97
Comment 5 Peter Lombardo 2010-04-22 17:12:28 UTC
To add to this report "kdevqmakemanager.so" doesn't exist on my gentoo box at all.

Alternatively "kdevcmakemanager.so" does (Note the "cmake" difference)  and the corresponding project creation of "C++ / Qt (cmake) / Qt4 CMake Gui App" works without issue.

It appears that the kdevelop install is not installing the "kdevqmakemanager.so" shared library.

I have an unmasked version of dev-util/kdevelop 3.9.99 installed.
Comment 6 Peter Lombardo 2010-04-22 17:18:29 UTC
One addition to my previous comment: Both the qmake & cmake USE flags are enabled for the ebuild on my system.

[ebuild   R   ] dev-util/kdevelop-3.9.99  USE="cmake cxx qmake (-aqua) -debug (-kdeenablefinal) -qthelp" 0 kB
Comment 7 Maciej Mrozowski gentoo-dev 2010-06-05 20:19:08 UTC
What about kdevelop 1.0.0?
Comment 8 Theo Chatzimichos (RETIRED) archtester Gentoo Infrastructure gentoo-dev Security 2010-08-21 16:23:25 UTC
Seems fixed with recent kdevelop versions