Gentoo Websites Logo
Go to: Gentoo Home Documentation Forums Lists Bugs Planet Store Wiki Get Gentoo!
Bug 262811 - media-plugins/vdr-atmo-0.1.3: Uses /dev/video1 by default not /dev/video0
Summary: media-plugins/vdr-atmo-0.1.3: Uses /dev/video1 by default not /dev/video0
Status: RESOLVED CANTFIX
Alias: None
Product: Gentoo Linux
Classification: Unclassified
Component: [OLD] Unspecified (show other bugs)
Hardware: All Linux
: High normal (vote)
Assignee: Television related Applications in Gentoo's Portage
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2009-03-17 16:46 UTC by tazinblack
Modified: 2009-03-18 11:18 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Package list:
Runtime testing required: ---


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description tazinblack 2009-03-17 16:46:40 UTC
atmo-plugin wants to have a /dev/video1 which I do not have.
It would be great if one can set the videodevice in /etc/conf.d/vdr.atmo

Only workaround for me is to do a "ln -s /dev/video0 /dev/video1" after every reboot.

Reproducible: Always
Comment 1 Joerg Bornkessel gentoo-dev 2009-03-18 11:18:12 UTC
atmo plugin looking for /dev/video, what is a link to /dev/video0 (Udev-rulez)

/dev/video is hardcoded in the atmo sources
we can do there nothing in this case.

you can try fix it by your self:

1. edit the vdr.atmo
INPUT_DEVICE="/dev/video1"
( i am not shure that this will work,
Please kontakt the plugin maintainer then for this feature )

2. be shure your FF Card is loaded as first device