Gentoo Websites Logo
Go to: Gentoo Home Documentation Forums Lists Bugs Planet Store Wiki Get Gentoo!
Bug 196546 - Log-in failure Invalid/Inactive Username/Password using KDE-3.5.7 & Konq
Summary: Log-in failure Invalid/Inactive Username/Password using KDE-3.5.7 & Konq
Status: RESOLVED TEST-REQUEST
Alias: None
Product: Gentoo Infrastructure
Classification: Unclassified
Component: Forums (show other bugs)
Hardware: All Linux
: High major (vote)
Assignee: Forum Moderators
URL: http://forums.gentoo.org
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2007-10-20 19:17 UTC by fturtle
Modified: 2008-12-03 18:52 UTC (History)
0 users

See Also:
Package list:
Runtime testing required: ---


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description fturtle 2007-10-20 19:17:32 UTC
every attempt to log-in using Konq-3.5.7 is rejected by forums.gentoo.org. with error invalid/inactive username password message and yet firefox is able to log-in/out without problem. Same password

Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1.Attempt Log-in with Konq-3.5.7
2.
3.

Actual Results:  
Invalid/Inactive Username bad password error message

Expected Results:  
Successful Log-in

Konq Settings are to accept cookies from gentoo.org, remember passwords (kwallet manager) 

Have now received exceeded max 5 log-in attempts and blocked for 30 minutes with firefox.

This is after 3 attempts using Konq.
Comment 1 Jorge Manuel B. S. Vicetto Gentoo Infrastructure gentoo-dev 2007-10-20 19:30:46 UTC
Hi.

When did this start happening? Are you using http or https? If https, have you updated openssl recently? Does this happen exclusively on the Gentoo forums or in other sites?
Please attach your emerge --info and consider updating to kde-3.5.8 if you're running ~arch.
Comment 2 fturtle 2007-10-21 02:19:59 UTC
Problem started today
Using HTTP
Running x86 with minimal ~x86 packages due to Intel 965 chipset and GCC-4.2.0 from stage1.

System was stage1 clean install on October 09, 2007 and konq has been able to connect since then.

Emerge Info:
Portage 2.1.3.9 (default-linux/x86/2007.0, gcc-4.2.0, glibc-2.5-r4, 2.6.22-gentoo-r8 i686)
=================================================================
System uname: 2.6.22-gentoo-r8 i686 Intel(R) Core(TM)2 CPU 6300 @ 1.86GHz
Timestamp of tree: Sat, 20 Oct 2007 13:30:01 +0000
app-shells/bash:     3.2_p17
dev-java/java-config: 1.3.7, 2.0.33-r1
dev-lang/python:     2.4.4-r5
dev-python/pycrypto: 2.0.1-r6
sys-apps/baselayout: 1.12.9-r2
sys-apps/sandbox:    1.2.17
sys-devel/autoconf:  2.13, 2.61-r1
sys-devel/automake:  1.5, 1.6.3, 1.7.9-r1, 1.8.5-r3, 1.9.6-r2, 1.10
sys-devel/binutils:  2.17-r1
sys-devel/gcc-config: 1.3.16
sys-devel/libtool:   1.5.24
virtual/os-headers:  2.6.22-r2
ACCEPT_KEYWORDS="x86"
CBUILD="i686-pc-linux-gnu"
CFLAGS="-march=nocona -Os -pipe"
CHOST="i686-pc-linux-gnu"
CONFIG_PROTECT="/etc /usr/kde/3.5/env /usr/kde/3.5/share/config /usr/kde/3.5/shutdown /usr/share/X11/xkb /usr/share/config"
CONFIG_PROTECT_MASK="/etc/env.d /etc/env.d/java/ /etc/fonts/fonts.conf /etc/gconf /etc/revdep-rebuild /etc/terminfo /etc/udev/rules.d"
CXXFLAGS="-march=nocona -Os -pipe"
DISTDIR="/usr/portage/distfiles"
FEATURES="buildpkg distlocks metadata-transfer sandbox sfperms strict unmerge-orphans userfetch y"
GENTOO_MIRRORS="http://distfiles.gentoo.org http://distro.ibiblio.org/pub/linux/distributions/gentoo"
MAKEOPTS="-j5"
PKGDIR="/media/System/packages"
PORTAGE_RSYNC_OPTS="--recursive --links --safe-links --perms --times --compress --force --whole-file --delete --delete-after --stats --timeout=180 --exclude=/distfiles --exclude=/local --exclude=/packages --filter=H_**/files/digest-*"
PORTAGE_TMPDIR="/var/tmp"
PORTDIR="/usr/portage"
SYNC="rsync://rsync.gentoo.org/gentoo-portage"
USE="X acl acpi alsa arts audiofile berkdb bitmap-fonts boundschecking bzip2 caps cdparanoia cdr cli cracklib crypt cups dbus dga dri dvd dvdr dvdread encode exif ffmepg firefox foomaticdb fortran gd gdbm ggi gif gphoto2 gpm graphiz hal iconv ieee1394 imagemagick ipv6 isdnlog jpeg kde kdeenablefinal lcms libnotify maildir mbox memlimit midi mikmod mmap mmx mng mp3 mpeg mpi mplayer mudflap ncurses nls nptl nptlonly offensive ogg opengl openmp pam pcre pdf perl png pppd python qt3 qt4 quicktime rdesktop readline reflection scanner sdl session sharedmem sndfile spell spl sse sse2 ssl svg svga symlink tcpd tiff truetype-fonts type1-fonts unicode usb vcd vorbis win32codecs wmf wxwindows x264 x86 xcomposite xml xorg xosd xpm xscreensaver xvid zlib" ALSA_CARDS="hda-intel" ALSA_PCM_PLUGINS="adpcm alaw asym copy dmix dshare dsnoop empty extplug file hooks iec958 ioplug ladspa lfloat linear meter mulaw multi null plug rate route share shm softvol" ELIBC="glibc" INPUT_DEVICES="mouse keyboard" KERNEL="linux" LCD_DEVICES="bayrad cfontz cfontz633 glk hd44780 lb216 lcdm001 mtxorb ncurses text" USERLAND="GNU" VIDEO_CARDS="fbdev i810 vesa"
Unset:  CTARGET, EMERGE_DEFAULT_OPTS, INSTALL_MASK, LANG, LC_ALL, LDFLAGS, LINGUAS, PORTAGE_COMPRESS, PORTAGE_COMPRESS_FLAGS, PORTAGE_RSYNC_EXTRA_OPTS, PORTDIR_OVERLAY
Comment 3 fturtle 2007-10-21 02:21:33 UTC
Just attempted and still having the problem with Konq. Firefox functional again.
Comment 4 Patrick Lauer gentoo-dev 2008-12-03 18:52:33 UTC
Please test with a newer version, 3.5.7 is gone. Reopen if it is still an issue.