Gentoo Websites Logo
Go to: Gentoo Home Documentation Forums Lists Bugs Planet Store Wiki Get Gentoo!
Bugzilla DB migration completed. Please report issues to Infra team via email via infra@gentoo.org or IRC

Bug 440482

Summary: app-misc/strigi-0.7.7: some elog messages should only be shown for the first install.
Product: Gentoo Linux Reporter: poletti.marco
Component: Current packagesAssignee: Gentoo KDE team <kde>
Status: RESOLVED WONTFIX    
Severity: normal    
Priority: Normal    
Version: unspecified   
Hardware: All   
OS: Linux   
Whiteboard:
Package list:
Runtime testing required: ---
Bug Depends on:    
Bug Blocks: 440214    

Description poletti.marco 2012-10-31 10:59:08 UTC
Disclaimer: this bug has been filed in a semi-automated manner.

When emerging the package app-misc/strigi-0.7.7, the following elog messages are displayed:

 * Because you didn't enable either of the available backends:
 * clucene or hyperestraier, strigi may not be functional.
 * If you intend to use standalone strigi indexer (not needed for KDE),
 * be sure to reinstall app-misc/strigi with either clucene (recommended)
 * or hyperestraier (unreliable) USE flag enabled.

Such messages should only be displayed when the package is a new install.
These situations can be checked in the ebuild as follows:

if ! has_version 'app-misc/strigi'; then

See the tracker bug 440214 for more details.
Comment 1 Chris Reffett (RETIRED) gentoo-dev Security 2012-10-31 15:06:34 UTC
As with the other bugs, we feel that this message needs to be displayed for all installs. Also, this one should be showing up regardless, since it's warning of a potential bad configuration.