Gentoo Websites Logo
Go to: Gentoo Home Documentation Forums Lists Bugs Planet Store Wiki Get Gentoo!
Bug 77412 - libmng-1.0.8 fails on AMD64
Summary: libmng-1.0.8 fails on AMD64
Status: RESOLVED NEEDINFO
Alias: None
Product: Gentoo Linux
Classification: Unclassified
Component: [OLD] Library (show other bugs)
Hardware: All Linux
: High normal (vote)
Assignee: media-video herd
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2005-01-10 13:33 UTC by Nuno Alexandre
Modified: 2005-04-11 05:01 UTC (History)
0 users

See Also:
Package list:
Runtime testing required: ---


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Nuno Alexandre 2005-01-10 13:33:00 UTC
Calculating world dependencies ...done!
>>> emerge (1 of 13) media-libs/libmng-1.0.8 to /
>>> md5 src_uri ;-) libmng-1.0.8.tar.gz
>>> Unpacking source...
>>> Unpacking libmng-1.0.8.tar.gz to /var/tmp/portage/libmng-1.0.8/work
copying configure.in
copying automake template
running aclocal
/var/tmp/portage/libmng-1.0.8/work/libmng-1.0.8/autogen.sh: line 24: aclocal: command not found
running libtoolize
running automake
configure.in: no proper invocation of AM_INIT_AUTOMAKE was found.
configure.in: You should verify that configure.in invokes AM_INIT_AUTOMAKE,
configure.in: that aclocal.m4 is present in the top-level directory,
configure.in: and that aclocal.m4 was recently regenerated (using aclocal).
configure.in: installing `./install-sh'
configure.in: installing `./missing'
Makefile.am:12: Libtool library used but `LIBTOOL' is undefined
Makefile.am:12: 
Makefile.am:12: The usual way to define `LIBTOOL' is to add `AC_PROG_LIBTOOL'
Makefile.am:12: to `configure.in' and run `aclocal' and `autoconf' again.
building configure script
configure.in:8: error: possibly undefined macro: AM_INIT_AUTOMAKE
      If this token and others are legitimate, please use m4_pattern_allow.
      See the Autoconf documentation.
configure.in:17: error: possibly undefined macro: AM_C_PROTOTYPES
configure.in:21: error: possibly undefined macro: AM_PROG_LIBTOOL
./configure: line 1309: syntax error near unexpected token `libmng,'
./configure: line 1309: `AM_INIT_AUTOMAKE(libmng, 1.0.8)'
>>> Source unpacked.
 * econf: updating /var/tmp/portage/libmng-1.0.8/work/libmng-1.0.8/config.sub with /usr/share/gnuconfig/config.sub
./configure --prefix=/usr --host=x86_64-pc-linux-gnu --mandir=/usr/share/man --infodir=/usr/share/info --datadir=/usr/share --sysconfdir=/etc --localstatedir=/var/lib --libdir=//usr/lib
configure: WARNING: If you wanted to set the --build type, don't use --host.
    If a cross compiler is detected then cross compile mode will be used.
./configure: line 1309: syntax error near unexpected token `libmng,'
./configure: line 1309: `AM_INIT_AUTOMAKE(libmng, 1.0.8)'

!!! ERROR: media-libs/libmng-1.0.8 failed.
!!! Function econf, Line 447, Exitcode 2
!!! econf failed
!!! If you need support, post the topmost build error, NOT this status message.


Reproducible: Always
Steps to Reproduce:
1.
2.
3.




Portage 2.0.51-r8 (default-linux/amd64/2004.3, gcc-3.3.4,
glibc-2.3.4.20041102-r0, 2.6.10-mm2 x86_64)
=================================================================
System uname: 2.6.10-mm2 x86_64 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3500+
Gentoo Base System version 1.6.8
Python:              dev-lang/python-2.3.4 [2.3.4 (#1, Nov 26 2004, 23:46:16)]
ccache version 2.3 [enabled]
dev-lang/python:     2.3.4
sys-devel/autoconf:  2.59-r6, 2.13
sys-devel/automake:  1.8.5-r2, 1.5, 1.4_p6, 1.6.3, 1.7.9, 1.9.3
sys-devel/binutils:  2.15.92.0.2-r1, 2.15.92.0.2-r2
sys-devel/libtool:   1.5.10-r2
virtual/os-headers:  2.6.8.1-r2
ACCEPT_KEYWORDS="amd64 ~amd64"
AUTOCLEAN="yes"
CFLAGS="-march=k8 -O2 -pipe"
CHOST="x86_64-pc-linux-gnu"
CONFIG_PROTECT="/etc /usr/kde/2/share/config /usr/kde/3/share/config
/usr/lib/X11/xkb /usr/share/config /var/bind /var/qmail/control"
CONFIG_PROTECT_MASK="/etc/gconf /etc/terminfo /etc/env.d"
CXXFLAGS="-march=k8 -O2 -pipe"
DISTDIR="/usr/portage/distfiles"
FEATURES="autoaddcvs autoclean autoconfig ccache distlocks nodoc noinfo notitles
sandbox"
GENTOO_MIRRORS="http://mirror.uni-c.dk/gentoo/ ftp://ftp.dkuug.dk/pub/gentoo/
ftp://rsync.gentoo.diku.dk http://ftp.du.se/pub/os/gentoo"
LDFLAGS=""
MAKEOPTS="-j2"
PKGDIR="/usr/portage/packages"
PORTAGE_TMPDIR="/var/tmp"
PORTDIR="/usr/portage"
PORTDIR_OVERLAY="/usr/local/portage"
SYNC="rsync://rsync.gentoo.org/gentoo-portage"
USE="amd64 X acpi alsa bitmap-fonts cdr crypt emul-linux-x86 f77 flac
imagemagick ipv6 jp2 jpeg lzw lzw-tiff ncurses nptl nptlonly oggvorbis opengl
perl pic png python slang ssl tcpd truetype truetype-fonts type1-fonts unicode
usb userlocales xml2 xpm xrandr xv zlib"
Comment 1 Chris White (RETIRED) gentoo-dev 2005-01-10 21:30:53 UTC
can you try re-emerge-ing sys-devel/automake-wrapper?  If that doesn't help, can you give me the output of:

`emerge -pv automake` 

thanks.
Comment 2 Jan Brinkmann (RETIRED) gentoo-dev 2005-04-11 05:01:13 UTC
feel free to reopen if you still experiencing problems. please provide the requested output in that case. thanks
Comment 3 Jan Brinkmann (RETIRED) gentoo-dev 2005-04-11 05:01:35 UTC
closing as needinfo