Gentoo Websites Logo
Go to: Gentoo Home Documentation Forums Lists Bugs Planet Store Wiki Get Gentoo!
Bug 720910 - =sys-cluster/libqb-1.9.0 incorrect permissions in /dev/shm
Summary: =sys-cluster/libqb-1.9.0 incorrect permissions in /dev/shm
Status: UNCONFIRMED
Alias: None
Product: Gentoo Linux
Classification: Unclassified
Component: Current packages (show other bugs)
Hardware: All Linux
: Normal major (vote)
Assignee: Gentoo Cluster Team
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2020-05-04 08:54 UTC by Dan Goodliffe
Modified: 2021-05-26 21:27 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Package list:
Runtime testing required: ---


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Dan Goodliffe 2020-05-04 08:54:57 UTC
I think it's this, my error messages are exactly the same:
https://github.com/ClusterLabs/libqb/issues/338



Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1. emerge corosync pacemaker
2. create minimal cluster, no resources required
3. start services
Actual Results:  
May 01 14:27:07 m1 cib[171751]:    error: Error in connection setup (/dev/shm/qb-171751-171752-10-SEeELe): Unknown error -1 (-1)
May 01 14:27:07 m1 stonith-ng[171752]:    error: couldn't open file /dev/shm/qb-: No such file or directory (2)
May 01 14:27:07 m1 stonith-ng[171752]:    error: couldn't open file /var/lib/run/: No such file or directory (2)
May 01 14:27:07 m1 stonith-ng[171752]:    error: couldn't open file for mmap: No such file or directory (2)

Services eventually fail.

Expected Results:  
Services should run without errors and function normally.

This is fixed in libqb-1.9.1, which can be created by copying libqb-1.9.0.ebuild exactly and installing. I can't see anything in the ebuild suggest it isn't this simple, but I didn't write the original.