Gentoo Websites Logo
Go to: Gentoo Home Documentation Forums Lists Bugs Planet Store Wiki Get Gentoo!
Bug 306567 - x11-wm/awesome-3.4.3 crashes due to Lua stack overflow
Summary: x11-wm/awesome-3.4.3 crashes due to Lua stack overflow
Status: RESOLVED TEST-REQUEST
Alias: None
Product: Gentoo Linux
Classification: Unclassified
Component: New packages (show other bugs)
Hardware: AMD64 Linux
: High major (vote)
Assignee: Alex Alexander (RETIRED)
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2010-02-23 20:17 UTC by Aaron Mavrinac (ezod)
Modified: 2013-02-05 22:55 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Package list:
Runtime testing required: ---


Attachments
slim.log (slim.log,30.01 KB, text/plain)
2010-03-09 01:17 UTC, Helmuth Schmelzer
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Aaron Mavrinac (ezod) archtester 2010-02-23 20:17:49 UTC
Awesome 3.4.3 crashes after various long (hours) periods of uptime with the following error:

W: awesome: luaA_panic:679: unprotected error in call to Lua API (stack overflow (too much signal)), restarting awesome

Stack traces vary, and the bug is difficult to reproduce due to requiring long uptimes with extensive use. It is possible Chromium (browser) makes frequent use of whatever is causing the issue, as I see the bug much sooner when using it.

This appears to conform precisely to upstream bug #701 [1], where the problem has been traced to some memory leaks on the Lua stack.

[1] http://awesome.naquadah.org/bugs/index.php?do=details&task_id=701
Comment 1 Helmuth Schmelzer 2010-03-09 01:07:09 UTC
I happened the same error, is caused by X programs using the wm very strenuous, but the cpu nor the half, running for hours estubo asi and slim.log I noticed the error, so much the stowage using wm aMule was nothing more
Comment 2 Helmuth Schmelzer 2010-03-09 01:17:25 UTC
Created attachment 222755 [details]
slim.log

Here I give you leave to slim.log where the bug that causes the X server crash and restart, the culprit is awesome with some apps

wtf was I escape some characters in Spanish in the previous message, sorry
Comment 3 Alex Alexander (RETIRED) gentoo-dev 2013-02-05 22:55:25 UTC
Is this still an issue with recent awesome versions?