Gentoo Websites Logo
Go to: Gentoo Home Documentation Forums Lists Bugs Planet Store Wiki Get Gentoo!
Bug 285604 - media-video/dirac-1.0.2 fails testsuite
Summary: media-video/dirac-1.0.2 fails testsuite
Status: VERIFIED TEST-REQUEST
Alias: None
Product: Gentoo Linux
Classification: Unclassified
Component: New packages (show other bugs)
Hardware: All Linux
: High normal (vote)
Assignee: media-video herd
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2009-09-19 17:48 UTC by Ryan Hill (RETIRED)
Modified: 2009-10-15 04:16 UTC (History)
0 users

See Also:
Package list:
Runtime testing required: ---


Attachments
testsuite.log (testsuite.log,46.67 KB, text/plain)
2009-09-19 17:50 UTC, Ryan Hill (RETIRED)
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Ryan Hill (RETIRED) gentoo-dev 2009-09-19 17:48:59 UTC
make[2]: Entering directory `/var/tmp/portage/media-video/dirac-1.0.2/work/dirac-1.0.2/tests'                                               
{                                       \                                                                                                   
          echo '# Signature of the current package.'; \                                                                                     
          echo 'm4_define([AT_PACKAGE_NAME],      [])'; \                                                                                   
          echo 'm4_define([AT_PACKAGE_TARNAME],   [])'; \                                                                                   
          echo 'm4_define([AT_PACKAGE_VERSION],   [])'; \                                                                                   
          echo 'm4_define([AT_PACKAGE_STRING],    [])'; \                                                                                   
          echo 'm4_define([AT_PACKAGE_BUGREPORT], [])'; \                                                                                   
        } >./package.m4                                                                                                                     
/bin/sh /var/tmp/portage/media-video/dirac-1.0.2/work/dirac-1.0.2/missing --run autom4te --language=autotest -I . testsuite.at -o testsuite.tmp                                                                                                                                         
mv testsuite.tmp testsuite                                                                                                                  
/bin/sh ./testsuite;                                                                                                                        
## ------------------- ##                                                                                                                   
##  test suite: dirac. ##                                                                                                                   
## ------------------- ##                                                                                                                   

Running unit tests

  1: unittests                                       FAILED (unittests.at:7)

Checking encode and decode of colourbars

  2: colourbars                                      ok

Checking encode and decode of sample data

  3: samples                                         skipped (samples.at:5)

## ------------- ##
## Test results. ##
## ------------- ##

ERROR: 2 tests were run,
1 failed unexpectedly.  
1 test was skipped.     
## -------------------------- ##
## testsuite.log was created. ##
## -------------------------- ##

Please send `tests/testsuite.log' and all information you think might help:

   To: <>
   Subject: [] testsuite: 1 failed


You may investigate any problem if you feel able to do so, in which
case the test suite provides a good starting point.  Its output may
be found below `tests/testsuite.dir'.                              

make[2]: *** [check-local] Error 1
make[2]: Leaving directory `/var/tmp/portage/media-video/dirac-1.0.2/work/dirac-1.0.2/tests'
make[1]: *** [check-am] Error 2                                                             
make[1]: Leaving directory `/var/tmp/portage/media-video/dirac-1.0.2/work/dirac-1.0.2/tests'
make: *** [check-recursive] Error 1                                                         
 *                                                                                          
 * ERROR: media-video/dirac-1.0.2 failed.



Portage 2.2_rc40 (default/linux/amd64/10.0/developer, gcc-4.4.1, glibc-2.10.1-r0, 2.6.31-gentoo x86_64)
=================================================================                                      
System uname: Linux-2.6.31-gentoo-x86_64-Intel-R-_Core-TM-2_Duo_CPU_T9300_@_2.50GHz-with-gentoo-2.0.1  
Timestamp of tree: Sat, 19 Sep 2009 04:00:01 +0000                                                     
ccache version 2.4 [enabled]                                                                           
app-shells/bash:     4.0_p33                                                                           
dev-java/java-config: 2.1.9-r1                                                                         
dev-lang/python:     2.6.2-r1, 3.1.1                                                                   
dev-util/ccache:     2.4-r8                                                                            
dev-util/cmake:      2.6.4-r2                                                                          
sys-apps/baselayout: 2.0.1                                                                             
sys-apps/openrc:     0.4.3-r3                                                                          
sys-apps/sandbox:    2.1                                                                               
sys-devel/autoconf:  2.13, 2.63-r1                                                                     
sys-devel/automake:  1.7.9-r1, 1.9.6-r2, 1.10.2, 1.11                                                  
sys-devel/binutils:  2.20.51.0.1                                                                       
sys-devel/gcc-config: 1.4.1                                                                            
sys-devel/libtool:   2.2.6a                                                                            
virtual/os-headers:  2.6.30-r1                                                                         
ACCEPT_KEYWORDS="amd64 ~amd64"                                                                         
CBUILD="x86_64-unknown-linux-gnu"                                                                      
CFLAGS="-O2 -g -march=core2 -msse4.1 -fomit-frame-pointer -pipe -ftree-vectorize -fdirectives-only"    
CHOST="x86_64-unknown-linux-gnu"                                                                       
CONFIG_PROTECT="/etc /usr/kde/3.5/env /usr/kde/3.5/share/config /usr/kde/3.5/shutdown /usr/share/config"
CONFIG_PROTECT_MASK="/etc/ca-certificates.conf /etc/env.d /etc/env.d/java/ /etc/fonts/fonts.conf /etc/gconf /etc/gentoo-release /etc/revdep-rebuild /etc/sandbox.d /etc/terminfo /etc/udev/rules.d"                                                                                     
CXXFLAGS="-O2 -g -march=core2 -msse4.1 -fomit-frame-pointer -pipe -ftree-vectorize -fdirectives-only"                                       
DISTDIR="/usr/portage/distfiles"                                                                                                            
FEATURES="assume-digests ccache collision-protect cvs distlocks fixpackages multilib-strict parallel-fetch preserve-libs protect-owned sandbox sfperms sign splitdebug strict test test-fail-continue unmerge-logs unmerge-orphans userfetch userpriv usersandbox usersync"             
GENTOO_MIRRORS="http://gentoo.mirrors.tera-byte.com/ http://distfiles.gentoo.org/"                                                          
LANG="en_CA.utf8"                                                                                                                           
LC_ALL="C"                                                                                                                                  
LDFLAGS="-Wl,--as-needed -Wl,--hash-style=gnu"                                                                                              
LINGUAS="en en_US"                                                                                                                          
MAKEOPTS="-j3"                                                                                                                              
PKGDIR="/usr/portage/packages"                                                                                                              
PORTAGE_CONFIGROOT="/"                                                                                                                      
PORTAGE_RSYNC_OPTS="--recursive --links --safe-links --perms --times --compress --force --whole-file --delete --stats --timeout=180 --exclude=/distfiles --exclude=/local --exclude=/packages"                                                                                          
PORTAGE_TMPDIR="/var/tmp"                                                                                                                   
PORTDIR="/usr/portage"                                                                                                                      
PORTDIR_OVERLAY="/home/dirtyepic/svn/gcc-porting /home/dirtyepic/svn/toolchain /home/dirtyepic/svn/dirtyepic /home/dirtyepic/overlay"       
SYNC="rsync://rsync.gentoo.org/gentoo-portage"
Comment 1 Ryan Hill (RETIRED) gentoo-dev 2009-09-19 17:50:55 UTC
Created attachment 204628 [details]
testsuite.log
Comment 2 Alexis Ballier gentoo-dev 2009-10-14 04:41:51 UTC
Try with sane cflags
I remember seeing such tests failures with broken ftree-vectorize optimisations on gcc side.
Comment 3 Ryan Hill (RETIRED) gentoo-dev 2009-10-15 04:16:24 UTC
turns out my local gcc was broken.  sorry for the noise.