Gentoo Websites Logo
Go to: Gentoo Home Documentation Forums Lists Bugs Planet Store Wiki Get Gentoo!
Bug 190361 - vesa bios not detected / unknown type (0xffffffff) / xorg fatal error
Summary: vesa bios not detected / unknown type (0xffffffff) / xorg fatal error
Status: RESOLVED NEEDINFO
Alias: None
Product: Gentoo Linux
Classification: Unclassified
Component: Current packages (show other bugs)
Hardware: x86 Linux
: High normal (vote)
Assignee: Gentoo X packagers
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2007-08-27 04:57 UTC by Todd Daily
Modified: 2009-02-20 15:22 UTC (History)
0 users

See Also:
Package list:
Runtime testing required: ---


Attachments
xorg log (Xorg.0.log,20.60 KB, text/plain)
2007-08-27 18:04 UTC, Todd Daily
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Todd Daily 2007-08-27 04:57:05 UTC
This error happens when loading module "int10" or "vbe". The driver will claim "Primary V_BIOS segment is: 0xc000" and then will complain that it's an "unknown type(0xffffffff)=0xff" before xorg handles the exception.

Research has shown that neither hardware, drivers, nor xorg matter much. Gentoo has been a common theme though.
Comment 1 Jakub Moc (RETIRED) gentoo-dev 2007-08-27 07:16:14 UTC
Reopen once you've attached Xorg.0.log, relevant parts of xorg.conf and posted emerge --info. Thanks.

Comment 2 Todd Daily 2007-08-27 18:04:55 UTC
Created attachment 129346 [details]
xorg log
Comment 3 Todd Daily 2007-08-27 18:08:34 UTC
Portage 2.1.2.12 (default-linux/x86/2007.0, gcc-4.1.1, glibc-2.5-r0, 2.6.22-gentoo-r5 i686)
=================================================================
System uname: 2.6.22-gentoo-r5 i686 Genuine Intel(R) CPU           T2400  @ 1.83GHz
Gentoo Base System release 1.12.9
Timestamp of tree: Mon, 27 Aug 2007 01:00:01 +0000
app-shells/bash:     3.1_p17
dev-lang/python:     2.4.3-r4
dev-python/pycrypto: 2.0.1-r5
sys-apps/baselayout: 1.12.9
sys-apps/sandbox:    1.2.17
sys-devel/autoconf:  2.61
sys-devel/automake:  1.10
sys-devel/binutils:  2.16.1-r3
sys-devel/gcc-config: 1.3.14
sys-devel/libtool:   1.5.22
virtual/os-headers:  2.6.17-r2
ACCEPT_KEYWORDS="x86"
CBUILD="i686-pc-linux-gnu"
CFLAGS="-O2 -march=i686 -pipe"
CHOST="i686-pc-linux-gnu"
CONFIG_PROTECT="/etc /usr/share/X11/xkb"
CONFIG_PROTECT_MASK="/etc/env.d /etc/gconf /etc/revdep-rebuild /etc/terminfo"
CXXFLAGS="-O2 -march=i686 -pipe"
DISTDIR="/usr/portage/distfiles"
FEATURES="distlocks metadata-transfer sandbox sfperms strict"
GENTOO_MIRRORS="http://gentoo.osuosl.org/ "
MAKEOPTS="-j3"
PKGDIR="/usr/portage/packages"
PORTAGE_RSYNC_OPTS="--recursive --links --safe-links --perms --times --compress --force --whole-file --delete --delete-after --stats --timeout=180 --exclude=/distfiles --exclude=/local --exclude=/packages --filter=H_**/files/digest-*"
PORTAGE_TMPDIR="/var/tmp"
PORTDIR="/usr/portage"
SYNC="rsync://rsync.gentoo.org/gentoo-portage"
USE="acl berkdb bitmap-fonts cli cracklib crypt cups dri fortran gdbm gpm iconv ipv6 isdnlog midi mudflap ncurses nls nptl nptlonly openmp pam pcre perl pppd python readline reflection session spl ssl tcpd truetype-fonts type1-fonts unicode x86 xorg zlib" ALSA_CARDS="ali5451 als4000 atiixp atiixp-modem bt87x ca0106 cmipci emu10k1 emu10k1x ens1370 ens1371 es1938 es1968 fm801 hda-intel intel8x0 intel8x0m maestro3 trident usb-audio via82xx via82xx-modem ymfpci" ALSA_PCM_PLUGINS="adpcm alaw asym copy dmix dshare dsnoop empty extplug file hooks iec958 ioplug ladspa lfloat linear meter mulaw multi null plug rate route share shm softvol" ELIBC="glibc" INPUT_DEVICES="keyboard mouse" KERNEL="linux" LCD_DEVICES="bayrad cfontz cfontz633 glk hd44780 lb216 lcdm001 mtxorb ncurses text" USERLAND="GNU" VIDEO_CARDS="vesa"
Unset:  CTARGET, EMERGE_DEFAULT_OPTS, INSTALL_MASK, LANG, LC_ALL, LDFLAGS, LINGUAS, PORTAGE_COMPRESS, PORTAGE_COMPRESS_FLAGS, PORTAGE_RSYNC_EXTRA_OPTS, PORTDIR_OVERLAY
Comment 4 Rémi Cardona gentoo-dev 2009-02-20 15:22:05 UTC
Any news here? If you can still reproduce the bug, please don't hesitate to reopen this bug.

Thanks