Gentoo Websites Logo
Go to: Gentoo Home Documentation Forums Lists Bugs Planet Store Wiki Get Gentoo!

Bug 722668

Summary: net-im/discord-bin-0.0.10 should observe sound-related USE flags
Product: Gentoo Linux Reporter: William T Wilson <fluffysheap>
Component: Current packagesAssignee: Johannes Huber <johu>
Status: UNCONFIRMED ---    
Severity: normal CC: jstein
Priority: Normal    
Version: unspecified   
Hardware: All   
OS: Linux   
Whiteboard:
Package list:
Runtime testing required: ---
Attachments: emerge --info

Description William T Wilson 2020-05-12 10:41:25 UTC
Created attachment 638418 [details]
emerge --info

The discord client depends on the PulseAudio API and will not support sound without it.  The ebuild should make a determination:
sound use flag should be checked
If sound=no, do nothing and keep /usr/bin/discord as symlink to /opt/discord/Discord
If sound=yes, pulseaudio use flag should be checked.
If pulseaudio=yes, depend on pulseaudio, keep /usr/bin/discord as symlink.
If pulseaudio=no, depend on apulse and /usr/bin/discord should be a simple script that launches discord through apulse. (I am using it with apulse and it works well)

This is probably the underlying cause of previous bug 658082.
Comment 1 JS 2020-07-16 17:01:54 UTC
Could this be the cause the mic sound stopped working during calls?
It works fine during mic test but not in calls, also there is no sound icon during manual volume but on auto it shows the icon as if it omits sound but there is nothing there.