Gentoo Websites Logo
Go to: Gentoo Home Documentation Forums Lists Bugs Planet Store Wiki Get Gentoo!

Bug 213266

Summary: net-im/pidgin-2.4.0 - crash when sending file
Product: Gentoo Linux Reporter: Eric Chatellier <eric.chatellier>
Component: [OLD] GNOMEAssignee: Gentoo net-im Herd <net-im>
Status: RESOLVED NEEDINFO    
Severity: normal    
Priority: High    
Version: unspecified   
Hardware: AMD64   
OS: Linux   
Whiteboard:
Package list:
Runtime testing required: ---
Attachments: Pidgin 2.4.1 debug log

Description Eric Chatellier 2008-03-13 13:29:44 UTC
Pidgin crash when sending files.

The crash happen when remote client accept transfert

Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1. Send file
2. Remote client accept file

Actual Results:  
Pidgin crash


Stack trace (USE=debug):

(14:19:10) network: Listening on port: 51258
(14:19:10) network: Couldn't create UPnP mapping
(14:19:10) network: Couldn't create UPnP mapping
(14:19:10) stun: using server 
(14:19:10) jabber: Sending (ssl): <iq type='set' id='purple49fb6858' to='ZZZZ'><query xmlns='http://jabber.org/protocol/bytestreams' sid='purple49fb6857'><streamhost jid='YYYY' host='192.168.99.129' port='51258'/></query></iq>
(14:19:10) jabber: in jabber_si_xfer_bytestreams_send_connected_cb
(14:19:10) jabber: in jabber_si_xfer_bytestreams_send_read_cb
(14:19:10) jabber: reading those first two bytes
(14:19:10) jabber: in jabber_si_xfer_bytestreams_send_read_cb
(14:19:10) jabber: reading the next umpteen bytes
(14:19:10) jabber: checking to make sure we're socks FIVE
(14:19:10) jabber: going to test 1 different methods
(14:19:10) jabber: testing 0
(14:19:10) jabber: in jabber_si_xfer_bytestreams_send_read_again_cb
(14:19:10) jabber: reading the first 5 bytes
(14:19:10) jabber: in jabber_si_xfer_bytestreams_send_read_again_cb
(14:19:10) jabber: reading umpteen more bytes
(14:19:10) stun: using server 
(14:19:10) jabber: Recv (ssl)(268): <iq type='result' to='XXXX' id='purple49fb6858' from='ZZZZ'><query xmlns='http://jabber.org/protocol/bytestreams'><streamhost-used jid='YYYY'/></query></iq>
Hi, user.  We need to talk.
I think something's gone wrong here.  It's probably my fault.
No, really, it's not you... it's me... no no no, I think we get along well
it's just that.... well, I want to see other people.  I... what?!?  NO!  I 
haven't been cheating on you!!  How many times do you want me to tell you?!  And
for the last time, it's just a rash!
Abandon
Comment 1 Eric Chatellier 2008-03-13 13:36:29 UTC
Version is net-im/pidgin-2.4.0 ~amd64
Comment 2 Gilles Dartiguelongue gentoo-dev 2008-03-13 14:03:18 UTC
please read metadata.xml before assigning bugs or let it assigned to bug-wranglers.
Comment 3 Olivier Crete (RETIRED) gentoo-dev 2008-04-01 02:27:31 UTC
stack trace please
Comment 4 Eric Chatellier 2008-04-02 07:45:37 UTC
Created attachment 148059 [details]
Pidgin 2.4.1 debug log

Error still present with net-im/pidgin-2.4.1

This is the only trace a can obtain
launching "pidgin -d" (build with debug USEFLAG)