--- hb-install-tools.xml.orig 2005-04-06 19:47:52.000000000 +0200 +++ hb-install-tools.xml 2005-04-07 21:58:00.000000000 +0200 @@ -16,9 +16,9 @@

-Když jsme vysvětlovali, co to je stage3, řekli jsme, že obsahuje všechny -nezbytné systémové nástroje, pro které nemůžeme poskytnout alternativu. Také -jsme zmínili, že další nástroje nainstalujeme později. Nadešel čas :-) +Když jsme vysvětlovali, co to je stage3, řekli jsme si, že obsahuje +všechny nezbytné systémové nástroje, pro které nemůžeme poskytnout alternativu. +Také jsme zmínili, že další nástroje nainstalujeme později. Nadešel čas :-)

@@ -30,8 +30,8 @@

S Gentoo si můžete vybrat z několika různých loggerů. Nabízíme sysklogd, tradiční záznamník, syslog-ng, pokročilý logger, a -vysoce konfigurovatelný metalog. Další loggery mohou být dostupné přes -Portage - počet balíčků roste každým dnem. +vysoce konfigurovatelný metalog. Další mohou být dostupné přes Portage - +počet balíčků roste každým dnem.

@@ -49,10 +49,10 @@ -->

-Abyste nainstalovali systémový logger svých snů, spusťte emerge. -Nezapomeňte jej rovněž přidat do výchozího runlevelu pomocí rc-update. +Instalaci systémového loggeru provedete příkazem emerge. Nezapomeňte +záznamník rovněž přidat do výchozího runlevelu pomocí rc-update. Následující příklad demonstruje instalaci balíčku syslog-ng, samozřejmě -jej můžete nahradit za logger svého výběru: +jej můžete nahradit za jakýkoli jiný:

@@ -67,14 +67,14 @@
 
 
 

-Další na řadě je démon cron. Tento krok je sice volitelný a není pro chod -systému nezbytný, každopádně se však vyplatí. Cron démon slouží -k plánování provádění příkazů. Hodí se tehdy, když potřebujete něco -pravidelně spouštět, například jednou za den, týden nebo měsíc. +Další na řadě je démon cron. Tento krok je sice volitelný, avšak v každém +případě se vyplatí. Cron démon slouží k plánování provádění příkazů; hodí +se tehdy, když potřebujete něco pravidelně spouštět, ať už jednou za den, týden +nebo třeba měsíc.

-Gentoo Vám nabízí tři možné crony: dcron, fcron a +Gentoo Vám nabízí hned tři možné crony: dcron, fcron a vixie-cron. Instalace jednoho z nich je podobná instalaci systémového loggeru. dcron a fcron však navíc vyžadují další konfigurační příkaz, konkrétně crontab /etc/crontab. Nevíte-li, jaký @@ -83,14 +83,14 @@

Pro instalace bez použití sítě je dostupný pouze vixie-cron. Chcete-li -používat jiný, můžete s jeho instalací počkat na později. +používat jiný, musíte s jeho instalací počkat na později.

 # emerge vixie-cron
 # rc-update add vixie-cron default
-(Pouze pokud jste si vybrali dcron nebo fcron: ) #
-crontab /etc/crontab
+(Pouze pokud jste si vybrali dcron nebo fcron)
+# crontab /etc/crontab
 
@@ -100,8 +100,8 @@

-Chcete-li indexovat soubory ve svém systému pro rychlejší vyhledávání pomocí -nástroje locate, musíte nejdříve nainstalovat sys-apps/slocate. +Chcete-li indexovat soubory ve svém systému pro rychlejší vyhledávání nástrojem +locate, musíte nejdříve nainstalovat sys-apps/slocate:

@@ -116,7 +116,7 @@
 
 

Podle toho, jaký systém souborů jste si zvolili, budete potřebovat nainstalovat -potřebné nástroje (například pro kontrolu filesystémů, vytváření dalších atd). +potřebné nástroje, například pro kontrolu filesystémů, vytváření dalších atd.

@@ -158,8 +158,8 @@ -->

-Nepotřebujete-li žádné další balíčky související se síťováním (například -rp-pppoe nebo DHCP klient), pokračujte konfigurací bootloaderu.

@@ -174,8 +174,7 @@

Požadujete-li, aby Gentoo automaticky nastavilo IP adresu Vašich síťových rozhraní, musíte nejprve nainstalovat DHCP klienta, například dhcpcd. -Neučiníte-li tak nyní, nebudete se po instalaci schopni připojit -k Internetu! +Neučiníte-li tak nyní, nebudete se moci po instalaci připojit k Internetu!