--- hb-install-x86-medium.xml.orig 2005-04-01 22:15:00.000000000 +0200 +++ hb-install-x86-medium.xml 2005-04-01 22:25:58.000000000 +0200 @@ -8,8 +8,8 @@ -1.29 -2005-02-14 +2.00 +2005-03-28
Hardwarové požadavky @@ -230,68 +230,69 @@
-Gentoo LiveCD +Gentoo instalační CD Úvod

-Gentoo LiveCD jsou bootovatelná CD, obsahující samostatné prostředí -Gentoo. Umožňují Vám spustit Váš počítač do Linuxu z CD. Během spouštění -je detekován Váš hardware a systém načítá odpovídající ovladače. Gentoo LiveCD -jsou spravovaná vývojáři Gentoo. +Gentoo instalační CD jsou bootovatelná CD, obsahující samostatné +prostředí Gentoo. Umožňují Vám spustit Váš počítač do Linuxu z CD. Během +spouštění je detekován Váš hardware a systém načítá odpovídající ovladače. +Gentoo instalační CD jsou spravovaná vývojáři Gentoo.

-Všechna LiveCD Vám umožňují nabootovat, nastavit síť, vytvořit diskové oddíly -a začít instalovat Gentoo z Internetu. V současnosti Vám nabízíme dvě -LiveCD, která jsou stejně vhodná pro instalaci Gentoo, pokud plánujete -instalovat přes Internet s použitím nejnovějších verzí dostupných balíčků. +Všechna instalační CD Vám umožňují nabootovat, nastavit síť, vytvořit diskové +oddíly a začít instalovat Gentoo z Internetu. V současnosti Vám nabízíme +dvě instalační CD, která jsou stejně vhodná pro instalaci Gentoo, pokud +plánujete instalovat přes Internet s použitím nejnovějších verzí dostupných +balíčků.

Pokud si přejete instalovat Gentoo bez funkčního připojení k Internetu, použijte prosím instalační instrukce popsané v Gentoo 2004.3 Handbooku. +link="2005.0/index.xml">Gentoo 2005.0 Handbooku.

-Dvě LiveCD, která v současnosti poskytujeme, jsou: +Dvě instalační CD, která v současnosti poskytujeme, jsou:

  • - Gentoo Minimal LiveCD, malé, bootovatelné CD bez zbytečností, jehož - jediným cílem je spustit systém, připravit síť a pokračovat s instalací - Gentoo. + Gentoo Minimal instalační CD, malé, bootovatelné CD bez zbytečností, + jehož jediným cílem je spustit systém, připravit síť a pokračovat + s instalací Gentoo.
  • - Gentoo Universal LiveCD, bootovatelné CD se stejnými možnostmi jako - Minimal LiveCD. Navíc obsahuje stage1 a několik stage3 archivů + Gentoo Universal instalační CD, bootovatelné CD se stejnými možnostmi + jako Minimal instalační CD. Navíc obsahuje stage1 a několik stage3 archivů optimalizovaných pro různé podarchitektury.

-Abychom Vám pomohli s rozhodnutím, které LiveCD potřebujete, sepsali jsme -jejich hlavní výhody a nevýhody. +Abychom Vám pomohli s rozhodnutím, které instalační CD potřebujete, sepsali +jsme jejich hlavní výhody a nevýhody.

-Gentoo Minimal LiveCD +Gentoo Minimal instalační CD

-Minimal LiveCD se jmenuje install-x86-minimal-2004.3-r1.iso a zabírá +Minimal instalační CD se jmenuje install-x86-minimal-2005.0.iso a zabírá pouze 52 MB místa na disku. Můžete ho použít k instalaci Gentoo, ale pouze a jenom s funkčním připojením k Internetu.

- + @@ -317,19 +318,20 @@ -Gentoo Universal LiveCD +Gentoo Universal instalační CD

-Universal LiveCD se jmenuje install-x86-universal-2004.3-r1.iso a zabírá -všechno místo na 650 MB CD. Můžete ho použít pro instalaci Gentoo, a to dokonce -bez funkčního připojení k Internetu. Může se hodit tehdy, když budete chtít -později instalovat Gentoo na jiný počítač, který nemá přístup k Internetu. +Universal instalační CD se jmenuje install-x86-universal-2005.0.iso a +zabírá všechno místo na 650 MB CD. Můžete ho použít pro instalaci Gentoo, a to +dokonce bez funkčního připojení k Internetu. Může se hodit tehdy, když +budete chtít později instalovat Gentoo na jiný počítač, který nemá přístup +k Internetu.

Minimal LiveCDMinimal instalační CD Výhody a nevýhody
- + @@ -351,7 +353,8 @@

-Na našich mirrorech můžete najít i takzvané Package CD. Není to LiveCD, +Na našich mirrorech můžete najít i takzvané Package CD. Není to +instalační CD, ale další zdroj použitelný pro instalaci bez připojení k síti. Obsahuje předkompilované balíčky (tvořící takzvaný GRP), umožňující rychle jednoduše instalovat další aplikace, jako například OpenOffice.org, KDE a GNOME ihned po @@ -363,20 +366,20 @@

-Stažení, vypálení a boot LiveCD +Stažení, vypálení a boot instalačního CD -Stažení a vypálení LiveCD +Stažení a vypálení instalačního CD

-Vybrali jste si použití Gentoo LiveCD. Nejprve začneme jeho stažením a -vypálením. Již jsme probrali různá LiveCD, ale kde je můžete najít? +Vybrali jste si použití Gentoo instalačního CD. Nejprve začneme jeho stažením a +vypálením. Již jsme probrali různá instalační CD, ale kde je můžete najít?

-Všechna LiveCD i PackageCD můžete stáhnout z jednoho z našich mirrorů. LiveCD jsou umístěna -v adresáři releases/x86/2004.3/livecd. +Všechna instalační CD i CD s balíčky můžete stáhnout z jednoho +z našich mirrorů. Instalační CD jsou +umístěna v adresáři releases/x86/2005.0/installcd.

@@ -434,7 +437,7 @@ -Bootování z LiveCD +Bootování z instalačního CD @@ -461,9 +464,9 @@

-Zvolení kernelu? Ano, na LiveCD je k dispozici více kernelů. Předvolený se -jmenuje gentoo. Další jádra jsou pro zvláštní hardwarové požadavky; -varianty -nofb zakazují framebuffer, grafický režim. +Zvolení kernelu? Ano, na instalačním CD je k dispozici více kernelů. +Předvolený se jmenuje gentoo. Další jádra jsou pro zvláštní hardwarové +požadavky; varianty -nofb zakazují framebuffer, grafický režim.

@@ -513,7 +516,12 @@ - nodhcp zakáže automatické použití DHCP - nohotplug zakáže automatické spuštění služby hotplug - noapic zakáže APIC (zkuste, pokud máte hardwarové problémy s NIC, SCSI, atd) -- hdx=stroke umožní rozvrhnout a používat celý disk, i když Váš BIOS nepodporuje velké disky +- noevms zakáže načítání EVMS2 modulů +- nolvm2 zakáže načítání modulů pro LVM2 +- hdx=stroke umožní rozvrhnout a používat celý disk, i když Váš BIOS + nepodporuje velké disky +- noload=modul1,[modul2,[...]] + zakáže načítání konkrétních jaderných modulů

@@ -523,7 +531,7 @@ parametrem:

-
+
 boot: gentoo dopcmcia
 
@@ -551,11 +559,10 @@

-Když LiveCD bootuje, zkouší detekovat všechna hardwarová zařízení a načíst -vhodné moduly jádra jako ovladače. Ve velké většině případů odvádí skvělou -práci, avšak někdy nenačte vše, co potřebujete (například SPARC LiveCD vůbec -neprovádějí autodetekci). Jestliže PCI autodetekce vynechala nějaký hardware, -budete muset načíst potřebné moduly ručně. +Když instalační CD bootuje, zkouší detekovat všechna hardwarová zařízení a +načíst vhodné moduly jádra jako ovladače. Ve velké většině případů odvádí +skvělou práci, avšak někdy nenačte vše, co potřebujete. Jestliže PCI autodetekce +vynechala nějaký hardware, budete muset načíst potřebné moduly ručně.

Universal LiveCDUniversal instalační CD Výhody a nevýhody