--- hb-install-x86-medium.xml.orig 2005-03-24 13:09:50.450048897 +0100 +++ hb-install-x86-medium.xml 2005-03-24 13:11:03.585730725 +0100 @@ -18,8 +18,8 @@

-Předtím, než začneme, seznámíme Vás s hardwarovými požadavky, které potřebujete -splnit, abyste mohli Gentoo úspěšně nainstalovat na Váš stroj. +Předtím, než začneme, seznámíme Vás s hardwarovými požadavky, které +potřebujete splnit, abyste mohli Gentoo úspěšně nainstalovat na svůj stroj.

@@ -59,31 +59,31 @@

-Gentoo Linux může být instalován pomocí jednoho ze tří stage archivních -souborů. Stage soubor je komprimovaný archiv obsahující soubory tvořící -minimální prostředí. +Gentoo Linux může být instalován pomocí jednoho ze tří stage souborů. +Stage soubor je komprimovaný archiv obsahující soubory tvořící minimální +systémové prostředí.

Abychom Vám pomohli se rozhodnout, který stage soubor použít, sestavili jsme -hlavní výhody a nevýhody každého stage souboru. +hlavní výhody a nevýhody každého z nich.

@@ -112,26 +112,26 @@ + - Umožňuje Vám mít plnou kontrolu nad nastaveními optimalizací a volitelných + umožňuje Vám mít plnou kontrolu nad nastaveními optimalizací a volitelných funkčností nastavovaných při kompilaci, které jsou od počátku dostupné na Vašem systému + - Vhodné pro pokročilé uživatele, kteří vědí, co dělají + vhodné pro pokročilé uživatele, kteří vědí, co dělají + - Umožňuje Vám naučit se více o vnitřních pochodech Gentoo Linuxu + umožňuje Vám naučit se více o vnitřních pochodech Gentoo Linuxu - - Instalace trvá dlouho + instalace trvá dlouho - - Pokud nepotřebujete vyladit nastavení, je to ztráta času + pokud nepotřebujete vyladit nastavení, je to ztráta času @@ -147,8 +147,8 @@

-Stage2 instalace Vám umožní přeskočit "bootstrap" proces, pokud jste spokojeni -s nastaveními optimalizací, které jsme použili pro stage2 archiv, můžete ji +Stage2 instalace Vám umožní přeskočit "bootstrap" proces. Pokud jste spokojeni +s nastaveními optimalizací, které jsme použili pro stage2 archiv, můžete ji použít.

@@ -159,27 +159,27 @@ + - Nemusíte bootstrapovat + nemusíte bootstrapovat + - Rychlejší než začátek od stage1 + rychlejší než začátek od stage1 + - Stále můžete vyladit nastavení + stále můžete vyladit nastavení - - Nemůžete vyladit tolik, jako stage1 + nemůžete vyladit tolik, jako stage1 - - Stále to není ta nejrychlejší cesta, jak nainstalovat Gentoo + stále to není ta nejrychlejší cesta, jak nainstalovat Gentoo - - Musíte se spokojit s těmi optimalizacemi, které jsme použili pro + musíte se spokojit s těmi optimalizacemi, které jsme použili pro "bootstrap" @@ -198,10 +198,11 @@

Pokračování od stage3 je nejrychlejší metoda instalace Gentoo Linuxu, ale také -znamená, že základní systém bude mít nastavení optimalizací které jsme pro Vás +znamená, že základní systém bude mít nastavení optimalizací, které jsme pro Vás vybrali (abychom byli upřímní, jsou to dobrá nastavení, pečlivě vybraná pro zvýšení výkonu při zachování stability). Stage3 je nutné, pokud chcete -instalovat Gentoo s předkompilovanými balíčky nebo bez připojení k síti. +instalovat Gentoo s předkompilovanými balíčky nebo bez připojení +k síti.

@@ -211,17 +212,17 @@ - Nejrychlejší cesta, kterak základního Gentoo systému dosáhnouti + nejrychlejší cesta, kterak základního Gentoo systému dosáhnouti - Nemůžete si vyladit základ systému, protože je již sestaven + nemůžete si vyladit základ systému, protože je již sestaven
+
-

Může Vás zajímat, že pokud se rozhodnete používat jiná nastavení optimalizací -po nainstalování Gentoo, budete si moci celý svůj systém přeložit s novými +po nainstalování Gentoo, budete si moci celý svůj systém přeložit s novými nastaveními.

@@ -235,44 +236,44 @@

-Gentoo LiveCD jsou bootovatelná CD, obsahující Gentoo samostatné -prostředí. Umožňují Vám spustit Váš počítač do Linuxu z CD. Během spouštění +Gentoo LiveCD jsou bootovatelná CD, obsahující samostatné prostředí +Gentoo. Umožňují Vám spustit Váš počítač do Linuxu z CD. Během spouštění je detekován Váš hardware a systém načítá odpovídající ovladače. Gentoo LiveCD -jsou spravována vývojáři Gentoo. +jsou spravovaná vývojáři Gentoo.

Všechna LiveCD Vám umožňují nabootovat, nastavit síť, vytvořit diskové oddíly -a začít instalovat Gentoo z Internetu. V současnosti Vám nabízíme dvě LiveCD, -která jsou stejně vhodná pro instalaci Gentoo, pokud plánujete instalovat přes -internet s použitím nejnovějších verzí dostupných balíčků. +a začít instalovat Gentoo z Internetu. V současnosti Vám nabízíme dvě +LiveCD, která jsou stejně vhodná pro instalaci Gentoo, pokud plánujete +instalovat přes Internet s použitím nejnovějších verzí dostupných balíčků.

-Pokud si přejete instalovat Gentoo bez funkčního připojení k Internetu, -použijte prosím instalační instrukce popsané v Gentoo 2004.3 Handbooku.

-Dvě LiveCD, která v současnosti poskytujeme, jsou: +Dvě LiveCD, která v současnosti poskytujeme, jsou:

-Abychom V8m pomohli s rozhodnutím, které LiveCD potřebujete, sepsali jsme +Abychom Vám pomohli s rozhodnutím, které LiveCD potřebujete, sepsali jsme jejich hlavní výhody a nevýhody.

@@ -284,8 +285,8 @@

Minimal LiveCD se jmenuje install-x86-minimal-2004.3-r1.iso a zabírá -pouze 52 MB místa na disku. Můžete ho použít k instalaci Gentoo, ale pouze a -jenom s funkčním připojením k Internetu. +pouze 52 MB místa na disku. Můžete ho použít k instalaci Gentoo, ale pouze +a jenom s funkčním připojením k Internetu.

@@ -295,18 +296,20 @@ - Nejmenší velikost downloadu + nejmenší velikost downloadu - Můžete použít stage1, stage2 či stage3 stažením stage archivu z Internetu + + můžete použít stage1, stage2 či stage3 stažením stage archivu + z Internetu - Neobsahuje žádné stage soubory, žádný archiv Portage stromu, žádné - předkompilované balíčky, a tudíž není vhodné pro instalaci bez sítě. + neobsahuje žádné stage soubory, žádný archiv Portage stromu, žádné + předkompilované balíčky, a tudíž není vhodné pro instalaci bez sítě
+
+
-
@@ -320,8 +323,8 @@

Universal LiveCD se jmenuje install-x86-universal-2004.3-r1.iso a zabírá všechno místo na 650 MB CD. Můžete ho použít pro instalaci Gentoo, a to dokonce -bez funkčního připojení k Internetu. Může se hodit tehdy, když budete chtít -instalovat na jiný počítač bez přístupu k Internetu. +bez funkčního připojení k Internetu. Může se hodit tehdy, když budete chtít +později instalovat Gentoo na jiný počítač, který nemá přístup k Internetu.

@@ -332,12 +335,12 @@ - Obsahuje vše, co potřebujete. Můžete ji použít i bez připojení k síti. + obsahuje vše, co potřebujete, můžete jej použít i bez připojení k síti. - Obrovská velikost ke stažení + obrovská velikost ke stažení
+
-
@@ -349,7 +352,7 @@

Na našich mirrorech můžete najít i takzvané Package CD. Není to LiveCD, -ale další zdroj použitelný pro instalaci bez připojení k síti. Obsahuje +ale další zdroj použitelný pro instalaci bez připojení k síti. Obsahuje předkompilované balíčky (tvořící takzvaný GRP), umožňující rychle jednoduše instalovat další aplikace, jako například OpenOffice.org, KDE a GNOME ihned po dokončení instalace základního systému. @@ -371,32 +374,32 @@

-Všechna LiveCD i PackageCD můžete stáhnout z jednoho z našich mirrorů. LiveCD jsou umístěna v adresáři releases/x86/2004.3/livecd.

Uvnitř tohoto adresáře najdete takzvané ISO soubory. Jsou to kompletní obrazy -CD připravené k zápisu na CD-R. +CD připravené k zápisu na CD-R.

V případě, že chcete zjistit, zda je stažený soubor poškozen, můžete si jej zkontrolovat podle kontrolního součtu generovaného MD5 algoritmem. Porovnejte -kontrolní součet staženého souboru s údajem, který uvádíme (například +kontrolní součet staženého souboru s údajem, který uvádíme (například install-x86-minimal-2004.3.iso.md5). Pro ověření můžete použít md5sum (Unix/Linux) nebo md5sum pro Windows.

-Jiná možnost ověření stažených souborů je použití GnuPG k ověření +Jiná možnost ověření stažených souborů je použití GnuPG k ověření poskytovaného kryptografického podpisu (soubor končící na .asc). Stáhněte si tento soubor a obstarejte si veřejný klíč:

-
+
 $ gpg --keyserver pgp.mit.edu --recv-keys 17072058
 
@@ -412,7 +415,7 @@ Abyste mohli vypálit stažený ISO soubor, musíte zvolit takzvané "raw" vypalování. Konkrétní způsob závisí na programu, který používáte. Zde popíšeme cdrecord a K3B; více informací můžete najít -v našem Gentoo FAQ. +v našem Gentoo FAQ.