--- handbook/g-hb-install-about.xml 2005-03-20 21:33:15.000000000 +0100 +++ handbook/hb-install-about.xml 2005-03-20 14:22:34.000000000 +0100 @@ -4,7 +4,7 @@ - + @@ -18,10 +18,10 @@

-V první řadě, vítejte v Gentoo. Chystáte se vstoupit do světa možností a -výkonu. Gentoo je celé o volbě -- instalujete-li Gentoo, sami to mnohokrát -poznáte. Můžete si vybrat, kolik budete chtít kompilovat sami, jak Gentoo -nainstalovat, který systémový logger chcete použít atd. +V první řadě, vítejte v Gentoo. Chystáte se vstoupit do světa +možností a výkonu. Gentoo je celé o volbách -- instalujete-li Gentoo, sami to +mnohokrát poznáte. Můžete si vybrat, kolik budete chtít kompilovat sami, jak +Gentoo nainstalovat, který systémový logger chcete použít atd.

@@ -37,7 +37,7 @@

Je důležité, abyste porozuměli, že volby jsou to, co umožňuje Gentoo existovat. Snažíme se, abychom Vás nenutili do ničeho, co nechcete. Pokud máte -pocit, že ano, ohlasteto, prosím. +pocit, že ano, ohlaste to, prosím.

@@ -56,10 +56,10 @@ po kroku 1 jste ve fungujícím prostředí, připraveni instalovat Gentoo
  • - po kroku 2 je Vaše připojení k internetu funkční + po kroku 2 je Vaše připojení k internetu funkční
  • - po kroku 3 jsou vaše pevné disky připraveny k instalaci + po kroku 3 jsou vaše pevné disky připraveny k instalaci
  • po kroku 4 je Vaše instalační prostředí připraveno a můžete přes chroot @@ -76,32 +76,32 @@ po kroku 7 máte zapsánu většinu konfiguračních souborů svého Gentoo systému
  • - v kroku 8 jsou nainstalovány nezbytné systémové nástroje, které si můžete - zvolit z hezkého seznamu + v kroku 8 jsou nainstalovány nezbytné systémové nástroje, které si + můžete zvolit z hezkého seznamu
  • při kroku 9 je bootloader, který jste si vybrali, nainstalován a nakonfigurován, a jste přihlášeni do své nové instalace Gentoo
  • - po kroce 10 je Vaše Gentoo linuxové prostředí připraveno k prozkoumání + po kroce 10 je Vaše Gentoo linuxové prostředí připraveno k prozkoumání
  • -Je-li Vám dána určitá volba, děláme vše k tomu, abychom Vám vysvětlili výhody -i nevýhody. Potom budeme pokračovat s předvolenou možností, které budeme dále -říkat "Předvolba: ". Jiné možnosti jsou označeny +Je-li Vám dána určitá volba, děláme vše k tomu, abychom Vám vysvětlili +výhody i nevýhody. Potom budeme pokračovat s předvolenou možností, které +budeme dále říkat "Výchozí: ". Jiné možnosti jsou označeny "Alternativní: ". Nemyslete si, že předvolba je to, co doporučujeme -- je to jen to, co si myslíme, že většina uživatelů použije.

    Někdy můžete provést dobrovolný krok -- takové situace jsou označeny jako -"Volitelně: " a tudíž nejsou vyžadovány k instalaci Gentoo. Některé -volitelné kroky však závisí na Vašich předchozích rozhodnutích. Upozorníme Vás, -až se něco takového stane, jak předem při rozhodování, tak tehdy, když je -popisován volitelný krok. +"Volitelně: " a tudíž nejsou vyžadovány k instalaci Gentoo. +Některé volitelné kroky však závisí na Vašich předchozích rozhodnutích. +Upozorníme Vás, až se něco takového stane, jak předem při rozhodování, tak +tehdy, když je popisován volitelný krok.

    @@ -112,21 +112,23 @@

    Gentoo můžete nainstalovat mnoha různými způsoby. Můžete si stáhnout jedno -z našich LiveCD a instalovat pak z něj. Stejně tak můžete instalační proces -spouštět ze stávající linuxové distribuce, z bootovatelného CD jako například -Knoppix, z prostředí spuštěného přes síť, ze záchranné diskety a tak dále. +z našich LiveCD a instalovat pak z něj. Stejně tak můžete instalační +proces spouštět ze stávající linuxové distribuce, z bootovatelného CD jako +například Knoppix, z prostředí spuštěného přes síť, ze záchranné diskety a +tak dále.

    -Tento dokument popisuje instalaci z Gentoo LiveCD nebo, v určitých případech, -z prostředí spuštěného přes síť. Předpokládáme, že chcete instalovat poslední -dostupné verze každého balíčku. Pokud chcete provést instalaci bez použití -sítě, měli byste si přečíst Gentoo 2004.3 -Handbooks, které obsahují instalační pokyny pro taková prostředí. +Tento dokument popisuje instalaci z Gentoo LiveCD nebo, v určitých +případech, z prostředí spuštěného přes síť. Předpokládáme, že chcete +instalovat poslední dostupné verze každého balíčku. Pokud chcete provést +instalaci bez použití sítě, měli byste si přečíst +Gentoo 2004.3 Handbooks, které obsahují +instalační pokyny pro taková prostředí.

    -Pro pomoc s jinými instalačními postupy si prosím přečtěte naši příručku pro alternativní instalaci. Také máme připravené tipy a triky pro instalaci Gentoo, které Vám také může pomoci. Pokud si @@ -139,8 +141,8 @@

    Také máte více možností: můžete kompilovat celý systém od základů či použít předkompilované prostředí, díky kterému můžete svoji instalaci Gentoo uvést -do chodu v minimálním čase. A samozřejmě můžete použít prostřední řešení, ve -kterém nekompilujete vše, ale začínáte od předem připraveného základu. +do chodu v minimálním čase. A samozřejmě můžete použít prostřední řešení, +ve kterém nekompilujete vše, ale začínáte od předem připraveného základu.

    @@ -150,35 +152,35 @@

    -Pokud narazíte na problém při instalaci či v dokumentaci, navštivte prosím náš -systém pro sledování chyb a +Pokud narazíte na problém při instalaci či v dokumentaci, navštivte prosím +náš systém pro sledování chyb a zkontrolujte, zda je chyba známá. Pokud ne, vytvořte prosím oznámení, abychom ji mohli vyřešit. Nebojte se vývojářů, kterým budou chyby přiřazeny -- většinou -Vás nesnědí. +lidi nejíme.

    Dokumentace, kterou nyní čtete, je sice specifická pro Vaši architekturu, ale může obsahovat zmínky i o architekturách jiných. Je to způsobeno tím, že velká -část Gentoo Handbooku je společná všem (abychom ušetřili kapacity lidí pro další -dokumentaci). Budeme se snažit Vás nezmást. +část Gentoo Handbooku je společná všem (abychom ušetřili kapacity lidí pro +další dokumentaci). Budeme se snažit Vás nezmást.

    Pokud si nejste jistí, zda je problém na Vaší straně (udělali jste chybu i přesto, že jste si pozorně přečetli dokumentaci) či u nás (udělali jsme chybu i přes veškeré testování), můžete se přidat na #gentoo na irc.freenode.net. -Samozřejmě jste vítání i v jiném případě :-). +Samozřejmě jste vítání i v jiném případě :-).

    -Pokud máte dotaz k Gentoo, podívejte se na náš seznam často kladených otázek, dostupný z přehledu +Pokud máte dotaz k Gentoo, podívejte se na náš seznam často kladených otázek, dostupný z přehledu Gentoo dokumentace. Také si můžete prohlédnout FAQ na našich fórech. Pokud nemůžete najít odpověď zde, zeptejte se na #gentoo, našem IRC kanále na irc.freenode.net. Ano, -pár z nás jsou závisláci vysedávající na IRC :-) +pár z nás jsou závisláci vysedávající na IRC :-)