Εγχειρίδιο του Gentoo Christine Gerpheide Το Εγχειρίδιο του Gentoo είναι μια προσπάθεια συγκέντρωσης της τεκμηρίωσης σε ένα συνοπτικό εγχειρίδιο. Αυτό το εγχειρίδιο περιέχει τις οδηγίες εγκατάστασης για διαδικτύακες εγκαταστάσεις και τμήματα σχετικά με τη χρήση του Gentoo και του Portage. 0.51 2009-06-14 Η Προσπάθεια του Εγχειριδίου του Gentoo
Διαθέσιμες Γλώσσες

Το Εγχειρίδιο του Gentoo διατίθεται στις ακόλουθες γλώσσες:

Αγγλικά | Απλοπιημένα Κινέζικα | Ελληνικά | Γαλλικά | Γερμανικά | Ιαπωνικά | Ιταλικά | ΙσπανικάΠολωνικά |

Εισαγωγή

Καλώς ορίσατε στο Εγχειρίδιο του Gentoo. Αυτή η σελίδα θα σας εξηγήσει για το Εγχειρίδιο του Gentoo και θα πρέπει να απαντήσει τις περισσότερες από τις ερωτήσεις σας σχετικά με το εγχειρίδιο. Θα μιλήσουμε για τις ιδέες πίσω από το εγχειρίδιο, την τρέχουσα κατάσταση του, τα μελλοντικά σχέδια, πώς υποβάλονται οι αναφορές σφαλμάτων, κλπ.

Προβολή του Εγχειριδίου
HTMLΤελευταία έκδοση, μία σελίδα ανά κεφάλαιο, κατάλληλο για ηλεκτρονική προβολή.x86, sparc, amd64, ppc64, alpha, hppa, armHTMLΤελευταία έκδοση, όλα σε μία σελίδα.x86, sparc, amd64, ppc, ppc64, alpha, hppa, mips, ia64, armHTMLΤελευταία έκδοση, όλα σε μία σελίδα, εκτυπώσιμη έκδοση.x86, sparc, amd64, ppc, ppc64, alpha, hppa, mips, ia64, arm
Μορφή Περιγραφή Σύνδεσμοι
Ιστορικές Διανομές

Για ιστορικούς σκοπούς κρατάμε εκδόσεις του εγχειριδίου από παλιότερες διανομές (από τη 2004.2). Εκτυπώσιμες εκδόσεις μεμονωμένων σελίδων μπορούν να βρεθούν από το το σύνδεσμο "Εκτύπωση" στην επάνω δεξιά γωνία. Για να έχετε μια έκδοση όλα-σε-μια-σελίδα, προσθέστε ?full=1 στο URL.

Αυτά τα εγχειρίδια δεν συντηρούνται. 2004.2alpha, amd64, hppa, mips, ppc, sparc, x862004.3amd64, hppa, ppc, sparc, x862005.0alpha, amd64, hppa, ppc, sparc, x862005.1alpha, amd64, hppa, ppc, ppc64, sparc, x862006.0alpha, amd64, hppa, ppc, ppc64, sparc, x862006.1alpha, amd64, hppa, ppc, ppc64, sparc, x862007.0amd64, hppa, ppc, ppc64, sparc, x862008.0amd64, hppa, ppc, ppc64, sparc, x86
Διανομή Αρχιτεκτονικές
Πληροφορίες για το εγχειρίδιο
Στόχος

Ο στόχος του Εγχειριδίου του Gentoo είναι να δημιουργήσει μία συνοπτική τεκμηρίωση που περιγράφει κάθε πιθανή πτυχή του Gentoo Linux. Συνδιάζει ήδη υπαρκτούς οδηγούς σε ένα συνεκτικό βιβλίο ώστε το ίδια έγγραφο να χρησιμοποιείται για κάθε πιθανή αρχιτεκτονική, κάθε εγκατάσταση, κάθε χρήστη. Αυτό όχι μόνο διευκολύνει εμάς στη διατήρηση, αλλά και επίσης για το χρήστη να δει ότι οι διαφορές είναι μικρές, και οι άλλες αρχιτεκτονικές δεν βλέπονται αντιμετωπίζονται σαν χωριστές οντότητες.

Επίσης μας επιτρέπει να επεξεργαστούμε λεπτομερώς τα δύσκολα σημεία και να δώσουμε περισσότερα παραδείγματα. Δεν είμαστε πλέον αναγκασμένοι να γράψουμε όλη την τεκμηρίωση σε μία σελίδα, για να διαβάζεται πιο άνετα.

Κατάσταση

Αυτή τη στιγμή, το τέρταρτο τμήμα για τη Ρύθμιση του Δικτύου στο Gentoo ολοκληρώθηκε και είναι επίσημα διαθέσιμο. Αυτό το τμήμα περιέχει μία διεξοδική κάλυψη των ρυθμίσεων διαμόρφωσης δικτύου για το συγχρονό baselayout.

Αν σας ενδιαφέρει η ανάπτυξη του Εγχειριδίου, σας παρακαλούμε να χρησημοποιείστε το gentoo-doc mailinglist για σχόλια.

Αναφέροντας σφάλματα και αιτήσεις ενίσχυσης

Αν βρίσκετε ένα σφάλμα στο εγχειρίδιο, σας παρακαλούμε να επισκέπτεστε το Gentoo Linux Bugzilla μας και φτιάξτε μια αναφορά σφάλματος για Documentation, Συνιστώσα Installation Handbook.

Συχνές Ερωτήσεις
Δεν μπορείτε μαγικά να φτιάξετε το εγχειρίδιο δυναμικά για κάθε επιλογή;

Τα πάντα είναι πιθανά, αλλά δεν έχουμε επιλέξει να κάνουμε αυτό για διάφορους λόγους.

Η συντήρηση του εγχειριδίου θα ήταν πολύ πιο δύσκολη. Όχι μόνο θα έπρεπε να αντιστοιχίσουμε τις αναφορές σφαλμάτων σε συγκεκριμένες αποφάσεις (ακόμη χειρότερα, όλες οι αναφορές σφαλμάτων θα έπρεπε να δηλώσουν ποιες αποφάσεις έγιναν στο παρελθόν), αλλά θα ήταν πιο δύσκολο να γραφτεί το εγχειρίδιο εύχερα: θα έπρεπε να δώσουμε πιο μεγάλη προσοχή σε κάθε γραμμή του εγχειριδίου, στη συνοχή, κτλ

Αν και προς το παρών έχουμε μόνο μια ηλεκτρονική έκδοση, άλλα μορφότυπα θα μπορούσαν να αναπτυχθούν, όπως PDF εκδόσεις. Εάν δημιουργούσαμε PDF για κάθε αρχιτεκτονική και επιλογή, θα έπρεπε να παρέχουμε πολυάριθμα PDF από τα οποία μόνο λίγα τμήματα διαφέρουν. Ας μην παραλείψουμε και τη σπατάλη πόρων :).

Οι επιλογές που κάνει ο χρήστης γίνονται σε διάφορα σημεία. Αυτό θα δυσκόλευε το χρήστη απλά να τυπώσει το εγχειρίδιο -- θα έπρεπε πρώτα να ενημερώσουμε το χρήστη για όλες τις επιλογές που έχει πριν ξεκινήσει, με αποτέλεσμα μάλλον να τον τρομάξουμε και να τον διώξουμε.

Το κεφάλαιο "Εγκατάσταση του Gentoo" δεν είναι το μόνο κεφάλαιο του εγχειριδίου του Gentoo. Είναι το πρώτο, όμως όλα τα επόμενα κεφάλαια είναι ανεξάρτητα από τις επιλογές που έκανε ο χρήστης. Η δυναμική δημιουργία του εγχειριδίου μόνο για τις οδηγίες εγκατάστασης θα ήταν υπερβολική.

Με το να μην διαχωρίζονται οι οδηγίες για κάθε πιθανή επιλογή, ο χρήστης μπορεί να δει τα αποτελέσματα των άλλων επιλογών εύκολα. Αυτό παρέχει στο χρήστη καλύτερη προβολή των οδηγιών για την εγκατάσταση.

Δεν μπορώ να βρω πληροφορίες για το stage1 στο Εγχειρίδιο του Gentoo

Οδηγίες για την χρήση ενός stage1 ή stage2 tarball είναι διαθέσιμες στις Συχνές Ερωτήσεις Gentoo. Η εγκατάσταση με ένα stage3 tarball είναι η μόνη που υποστηρίζεται πλέον.

Διαφωνώ με ...

Παρακαλώ αναφέρετε τις δικές σας ιδέες. Να διαφωνείτε χωρίς να μας παρέχετε εποικοδομητικά σχόλια δεν βοηθάει την κατάσταση. Η τεκμηρίωση δημιουργείτε από την κοινότητα, οπότε τα σχόλια της κοινότητας εκτιμούνται πολύ.

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι περισσότερες αποφάσεις που παίρνονται καθώς αναπτύσσεται η τεκμηρίωση είναι βασισμένες σε συναινετικό μοντέλο. Είναι αδύνατο να γράψεις/δομήσεις τεκμηρίωση με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι με αυτήν. Θα πρέπει να είστε ικανοί να δεχτείτε ένα "Όχι" για τον λόγο ότι πιστεύουμε πως η τρέχουσα υλοποίηση βοηθάει τους περισσότερους ανθρώπους.