Για χρήστες φορητών υπολογιστών ή ανθρώπους που μετακινούν τον υπολογιστή τους σε διαφορετικά δίκτυα. 9.0 2008-04-17
Διαχείριση Δικτύου

Αν εσείς και ο υπολογιστής σας είστε συνεχώς σε κίνηση, μπορεί να μην έχετε πάντα ένα καλώδιο ethernet για να συνδεθείτε ή ένα σημείο πρόσβασης διαθέσιμο. Επίσης, μπορεί να θέλετε η δικτύωση να λειτουργεί αυτόματα όταν ένα καλώδιο ethernet συνδέεται ή όταν ένα σημείο πρόσβασης έχει βρεθεί.

Εδώ θα βρείτε μερικά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να το καταφέρετε αυτό.

Αυτό το έγγραφο μιλάει μόνο για το ifplugd, αλλά υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις όπως το netplug. Το netplug είναι μια ελαφριά εναλλακτική στο ifplugd, αλλά στηρίζεται στο γεγονός ότι οι οδηγοί δικτύου του πυρήνα λειτουργούν σωστά και πολλοί οδηγοί δεν λειτουργούν.
Το ifplugd

Το ifplugd είναι ένας δαίμονας που εκκινεί και σταματάει διεπαφές όταν ένα καλώδιο ethernet εισάγεται ή αφαιρείται. Μπορεί επίσης να διαχειριστεί εντοπισμό συσχέτισης με Σημεία Πρόσβασης που βρίσκονται, ή όταν βρεθούν, εντός εμβέλειας.

# emerge sys-apps/ifplugd

Η ρύθμιση του ifplugd είναι σχετικά σαφής επίσης. Το αρχείο ρυθμίσεων κρατείται στο /etc/conf.d/net. Εκτελέστε man ifplugd για λεπτομέρειες για τις διαθέσιμες μεταβλητές. Επίσης, δείτε το /etc/conf.d/net.example για περισσότερα παραδείγματα.

(Αντικαταστήστε το eth0 με την διεπαφή που θέλετε να παρακολουθείται)
ifplugd_eth0="..."

(Για να παρακολουθείται μια διεπαφή ασύρματου δικτύου)
ifplugd_eth0="--api-mode=wlan"

Πέρα από την διαχείριση πολλαπλών δικτυακών συνδέσεων, μπορεί να θέλετε να προσθέσετε ένα εργαλείο για να διευκολύνετε την εργασία με πολλαπλούς διακομιστές και ρυθμίσεις DNS. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο όταν λαμβάνετε την διεύθυνση IP μέσω DHCP. Απλά εκτελέστε emerge openresolv.

# emerge openresolv

Δείτε το man resolvconf για να μάθετε περισσότερα για τα χαρακτηριστικά του.