10.0 2010-07-20
Απαιτήσεις Yλικού Εισαγωγή

Πριν ξεκινήσουμε, σας απαριθμούμε τις απαιτήσεις υλικού που θα πρέπει να ικανοποιείτε για να εγκαταστήσετε με επιτυχία το Gentoo στο σύστημά σας.

Απαιτήσεις Yλικού Παρακαλούμε ελέγξτε την Λίστα Συμβατότητας Gentoo Linux/SPARC64 ή το UltraLinux FAQΑυτή τη στιγμή υποστηρίζονται μόνο επεξεργαστές SPARC6464 MB1,5 GB (εκτός από χώρο swap)Τουλάχιστον 256 MB
Σύστημα Sparc
CPU
Μνήμη
Χώρο στον δίσκο
Χώρος swap
Τα CD εγκατάστασης του Gentoo Εισαγωγή

Τα CD εγκατάστασης του Gentoo είναι εκκινήσιμα CD που περιέχουν ένα αυτοδύναμο περιβάλλον Gentoo. Σας επιτρέπουν να εκκινήσετε το Linux από το CD. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκκίνησης του υλικού σας εντοπίζεται και έχουν φορτωθεί τα κατάλληλα προγράμματα οδήγησης. Διατηρούνται από προγραμματιστές του Gentoo.

Όλα τα CDs εγκατάστασης σας επιτρέπουν να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας, να ρυθμίσετε την δικτύωση, να προετοιμάσετε τις κατατμήσεις σας και να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του Gentoo από το Internet.

CD Ελάχιστης Εγκατάστασης Gentoo

Το CD Ελάχιστης Εγκατάστασης ονομάζεται και καταλαμβάνει μόνο ΜΒ χώρο στον δίσκο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το CD εγκατάστασης για να εγκαταστήσετε το Gentoo, αλλά μόνο με μια λειτουργική σύνδεση στο Internet.

Το stage3 Tarball

Ένα stage3 tarball είναι ένα αρχείο που περιέχει ένα ελάχιστο περιβάλλον Gentoo, κατάλληλο για να συνεχίσετε την εγκατάσταση του Gentoo χρησιμοποιώντας τις οδηγίες του εγχειριδίου. Παλιότερα, το Εγχειρίδιο Χρήσης του Gentoo περιέγραφε την εγκατάσταση χρησιμοποιώντας ένα από τρία stage tarballs. Ενώ το Gentoo προσφέρει ακόμα stage1 και stage2 tarballs, η επίσημη μέθοδος εγκατάστασης χρησιμοποιεί stage3 tarball. Αν σας ενδιαφέρει να πραγματοποιήσετε μια εγκατάσταση Gentoo χρησιμοποιώντας ένα stage1 ή stage2 tarball, παρακαλώ διαβάστε τις Συχνές Ερωτήσεις για το Gentoo Πώς μπορώ να εγκαταστήσω το Gentoo χρησιμοποιώντας ένα stage1 ή stage2 tarball;

Τα Stage3 tarballs μπορούν να μεταφορτωθούν από τον φάκελο current-stage3/ σε οποιοδήποτε από τα Επίσημα Gentoo Mirrors και δεν παρέχονται στο LiveCD.

TFTPBoot image

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα CD, ή προτιμάτε την εκκίνηση μέσω δικτύου IP, υπάρχουν επίσης tftpboot εικόνες διαθέσιμες στα mirrors στο φάκελο experimental/sparc/tftpboot/sparc64/.

Για τη δημιουργία ενός διακομιστή netboot, παρακαλώ διαβάστε το Gentoo/SPARC Netboot HOWTO .

Κατεβάστε, Γράψτε και Εκκινήστε ένα CD Εγκατάστασης Gentoo Λήψη και εγγραφή των CD Εγκατάστασης

Έχετε επιλέξει να χρησιμοποιήσετε ένα CD Εγκατάστασης του Gentoo. Θα αρχίσουμε με τη λήψη και την εγγραφή του επιλεγέντος CD Εγκατάστασης. Συζητήσαμε ήδη για τα διάφορα διαθέσιμα CD Εγκατάστασης, αλλά πού μπορείτε να τα βρείτε;

Μπορείτε να κατεβάσετε οποιοδήποτε από τα CD Εγκατάστασης σε ένα από τα mirror μας. Τα CD Εγκατάστασης βρίσκονται στο current-ISO/ καταλόγο.

Μέσα σε αυτόν τον κατάλογο θα βρείτε αρχεία ISO. Αυτά είναι πλήρεις εικόνες CD που μπορείτε να γράψετε σε ένα CD-R.

Στην περίπτωση που αναρωτιέστε αν το αρχείο που μεταφορτώσατε είναι κατεστραμμένο ή όχι, μπορείτε να ελέγξετε το MD5 άθροισμα ελέγχου του και να το συγκρίνετε με το MD5 άθροισμα ελέγχου που σας παρέχουμε (όπως το .DIGESTS). Μπορείτε να ελέγξετε το MD5 άθροισμα ελέγχου με το εργαλείο md5sum σε περιβάλλον Linux/Unix ή με το md5sum για τα Windows.

Ένας άλλος τρόπος για να ελέγξετε την εγκυρότητα του αρχείου που λάβατε είναι η χρήση του GnuPG για να επαληθεύσετε την κρυπτογραφική υπογραφή που παρέχουμε (το αρχείο με επέκταση .asc). Κατεβάστε το αρχείο υπογραφής και λάβετε το δημόσιο κλειδί:

$ gpg --keyserver subkeys.pgp.net --recv-keys 2D182910

Τώρα επαλήθευση της υπογραφής:

(Επαλήθευση της κρυπτογραφικής υπογραφής)
$ gpg --verify <downloaded iso.DIGESTS.asc>
(Επαλήθευση του αθροίσματος ελέγχου)
$ sha1sum -c <downloaded iso.DIGESTS.asc>

Για να γράψετε το ληφθέν ISO, πρέπει να επιλέξετε raw-burning. Πώς θα το κάνετε αυτό είναι άκρως εξαρτώμενο από το πρόγραμμα. Εδώ θα συζητήσουμε για το cdrecord και το K3B. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στο Gentoo FAQ.

  • Με το cdrecord, απλά πληκτρολογήστε cdrecord dev=/dev/hdc <ληφθέν iso αρχείο> (Αντικαταστήστε το /dev/hdc με τη διαδρομή συσκευής του CD-RW σας).
  • Με το K3B, επιλέξτε Εργαλεία>Εγγραφή Εικόνας CD. Στη συνέχεια μπορείτε να εντοπίσετε το αρχείο ISO σας, στην περιοχή «Εικόνα για Εγγραφή». Τέλος, κάντε κλικ στην Έναρξη .
Εκκίνηση του CD εγκατάστασης

Τοποθετήστε το CD εγκατάστασης του Gentoo στο CD-ROM και εκκινήστε το σύστημά σας. Κατά την εκκίνηση, πατήστε Stop-A για να μεταβείτε στην OpenBootPROM (OBP). Μόλις είστε στην OBP, κάντε εκκίνηση από το CD-ROM:

ok boot cdrom

Θα εμφανιστεί ο διαχειριστή εκκίνησης SILO (στο CD Εγκατάστασης). Μπορείτε να πατήσετε Enter για περισσότερη βοήθεια αν θέλετε. Πληκτρολογήστε gentoo και πατήστε enter για να συνεχίσετε με την εκκίνηση του συστήματος:

boot: gentoo

Μόλις το CD εγκατάστασης εκκινήσει, θα είστε αυτόματα συνδεδεμένοι στο σύστημα.

Πρέπει να έχετε μια προτροπή root ("#") στην τρέχουσα κονσόλα. Θα βρείτε επίσης μια προτροπή root στην σειριακή κονσόλα (ttyS0).

Συνεχίστε με την Ρύθμιση του Επιπρόσθετου Υλικού.