Index: doc/cs/handbook/hb-working-portage.xml =================================================================== RCS file: /var/cvsroot/gentoo/xml/htdocs/doc/cs/handbook/hb-working-portage.xml,v retrieving revision 1.3 diff -u -b -B -r1.3 hb-working-portage.xml --- doc/cs/handbook/hb-working-portage.xml 18 May 2005 10:35:19 -0000 1.3 +++ doc/cs/handbook/hb-working-portage.xml 21 May 2005 13:33:01 -0000 @@ -289,8 +289,8 @@

V případě, že jste nedávno změnili nastavení USE proměnných, pravděpodobně budete chtít -přidat i parametr --newuse. Portage pozná změnu nastavení a překompiluje -balíček podle něj balíček: +přidat i parametr --newuse. Portage pozná změnu nastavení a balíček podle +něj překompiluje:

@@ -353,7 +353,7 @@
 
 

Jak již bylo řečeno, Portage je mocný nástroj mající mnoho vlastností, které -jiné nástroje pro správo softwaru postrádají. Pro lepší představu popíšeme +jiné nástroje pro správu softwaru postrádají. Pro lepší představu popíšeme některé jeho aspekty, aniž bychom zabíhali do větší hloubky.

@@ -367,7 +367,7 @@

-Existují balíčky, poskytující ty samou funkce, avšak různými způsoby. Například +Existují balíčky poskytující shodné funkce, avšak různými způsoby. Například metalogd, sysklogd a syslog-ng jsou systémové loggery, a proto uspokojí závislost aplikace vyžadující "syslog". Taková aplikace nemůže záviset například na balíčku metalogd, protože existují i jiné loggery. @@ -382,7 +382,7 @@ považuje za stabilní. Když je do stromu přidán nový balíček, jde většinou nejprve do testovací větve, což znamená, že před tím, než bude označen jako stabilní, musí projít více testy. Ebuildy jsou již sice součástí stromu, avšak -Portage na ně nebude upgradovat, dokud nepřejdou do stabilní větve. +Portage je nepoužije, dokud nepřejdou do stabilní větve.